Kako smanjiti stres?

Nakon odmora, teško je ponovno se uvući u jesensko raspoloženje povratka u školu ili posao. No, jesen može biti doba svježe energije, novih početaka i zabave. Ako ste uživali u mnoštvu aktivnosti, pobrinite se da nastavite bar s nekim od njih. Planirajte vikend roštilj, izlet u obližnje mjesto, odlazak u toplice ili bazen.

Započnite s odlaskom u krevet

Da biste imali dovoljno energije najvažniji je dobar san. Ako ste do sada uživali u kasnovečernjim izlascima ili filmovima, postupno odlazite u krevet po 15 minuta ranije, dok ne dođete do svog uobičajenog vremena odlaska u krevet.

Jedite zdravo

Važno je da nastavite s kuhinjom bogatom svježim namirnicama kakvu ste imali u ljetnim mjesecima. Na taj način ćete imati dovoljno energije za željene aktivnosti.

Planirajte menije

Kako biste se zdravo hranili važno je da znate što ćete kuhati. Napravite popis jela za cijeli tjedan, a zatim popis potrebnih namirnica. Uključite nekoliko bržih jela, te pripremite nekoliko rezervnih opcija u slučaju da zaglavite u prometu, prijatelji vas pozovu u zadnji tren negdje i sl.

Jesensko čišćenje

Izvucite deblju garderobu, tanju spremite do proljeća. Isprobajte nekoliko kombinacija kako biste bili spremni i znali što vam pristaje u slučaju iznenadnih poziva ili za dane kada se osjećate loše i mislite da vam ništa ne stoji.

Nemojte se pretrpavati

Važno je da ne zatrpavate aktivnostima ni sebe ni djecu. Jezici, ples, nogomet, plivanje… Ako su djeca uključena u previše toga bit će zbunjena. Dajte im priliku da odaberu nekoliko najdražih aktivnosti.

Jeste li se snašli?

Djeca su krenula u školu, ali jeste li se vi snašli u svoj toj zbrci?  Nemojte zaboraviti na sebe. Razmislite o nekim aktivnostima kojima ćete se baviti. Birajte nešto što bi vas moglo učiniti drugačijima, aktivnijima i poletnijima.

Nastavite se družiti

Organizirajte okupljanje, zabavu…  To može biti druženje majki s kćerima ili druženje sa starim prijateljicama, bilo što. Bitno je da ste okruženi s puno ljudi.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!