Kako su se dvije Mostarke mjesecima bavile prostitucijom?

Mostarke Tamara J. (32) i Nermina B. (47) uhićene u Banjoj Luci, mjesecima su se, kako se sumnja, bavile prostitucijom, piše portal Srpskainfo.

Izvor spomenutog portala pojasnio je da su Mostarke imale razrađen plan dolaska do mušterija, a svoje usluge su nudile preko interneta.

Glasnogovornica Policijske uprave Banja Luka Danijela Mučibabić je rekla, navodeći inicijale, da su inspektori u subotu ispitali Tamaru J. i Nerminu B. zbog sumnje da su počinili prekršaj „prostitucija“.

– Operativnim radom i poduzimanjem drugih mjera policija je došla do saznanja da Tamara J. i Nermina B, od veljače ove godine na području Banje Luke pružaju seksualne usluge uz novčanu naknadu, pojasnila je Mučibabić, ne otkrivajući imena. Ona je dodala da je o svemu obaviješten dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka, koji se izjasnio da se u ovom slučaju radi o navedenom prekršaju, te da se po kompletiranju predmeta dostavi nadležnom sudu zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Izvor Srpskainfo je pojasnio kako su se Mostarke bavile najstarijim zanimanjem na svijetu.

– Djevojke su najvjerojatnije početkom godine došle u Banja Luku, gdje su iznajmile stan u jednom naselju. Nakon toga, one su se od veljače ove godine počele da se bave prostitucijom, kaže naš sugovornik.

Dodaje da seksualne usluge nisu nudile na ulici, već su preko interneta davali oglase.

– Mostarke su preko raznih oglasa na internetu nudile seksualne usluge, a sve su to pokušale prikriti navodeći samo da se radi o masažama, pojasnio je izvor iz istrage.

Prema njegovim riječima, one su u oglasima pisale da nude masaže u svom smještaju uz zagarantiranu diskreciju.

– Njihov oglas bi otprilike ovako izgledao: „Maserka, lijepa i atraktivna nudi usluge masaže i lijepog druženja u svom smještaju, galantnoj i kulturnoj gospodi, diskrecija zagarantirana”, otkriva izvor.

Zanimljivo je da se još uvijek na oglasnim prostorima mogu naći slični oglasi u Banjoj Luci, a iza kojih se očigledno krije prostitucija.

Zadnji slučaj, koji je potresao Banju Luku, bio je još 2012. kada je privedeno nekoliko poznatih banjolučkih biznismena.

Tada je utvrđeno da su neki od njih podvodili djevojke zbog prostitucije, a ona se dešavala i u dva poznata banjolučka hotela.

NOVČANE KAZNE

Prema zakonu o javnom redu i miru Republike Srpske, za prostituciju nisu predviđene zatvorske, nego samo novčane kazne.

– Tko za novčanu ili drugu korist nudi ili traži uslugu prostitucije, kaznit će se novčanom kaznom od 400 do 1.200 maraka. Tko iznajmljuje, odnosno ustupa prostorije radi vršenja prostitucije, kaznit će se novčanom kaznom od 400 do 1.500 maraka, navodi se u zakonu o javnom redu i miru.

4 thoughts on “Kako su se dvije Mostarke mjesecima bavile prostitucijom?

 • prosinac 10, 2019 at 12:20 pm
  Permalink

  Ajde boga ti pa svaka treća se bavi prostitucijom stari zanat nikad neumire,ima ih kolko hoces to neka sad novost? Starlete nisu vise ku..e sad je umjetničko starleta ponosno kaze..

  Reply
 • prosinac 10, 2019 at 2:57 pm
  Permalink

  Jesi li to ti Nikada ziva ne bila majci?

  Reply
 • prosinac 11, 2019 at 9:22 am
  Permalink

  ovi sto ne mogu pa pametuju,ako ne mogu nek se povuku dostojanstveno.sex je nesto naj.

  Reply
 • prosinac 16, 2019 at 12:28 pm
  Permalink

  Sad će ove dvije na tapet jer su naivno samostalno radile, a koliko ih se pod zaštitom policije nastavlja baviti starim zanatom…

  Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!