KARAMATIĆ: Bliži se kraj BiH, Bošnjaci će moliti za “bašča državicu”

Mario Karamatić, predsjednik HSS-a BiH i član Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH tvrdi da se BiH kreće ka svom neizbježnom kraju, najveći krivci za što su bošnjački političari koji, prema njegovim riječima, žele da Bošnjaci dominiraju nad Srbima i Hrvatima. Komentirajući za Insajder najavu predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića da slijedi “oštar zaokret hrvatske politike u BiH”, ne isključujući ni mogućnost razlaza s koalicijskim partnerima, Karamatić kaže da se Čovićeva izjava odnosila isključivo na SDA.

“Ako u SDA ne žele razgovarati o Izbornom zakonu BiH, mi, u načelu, više nemamo o čemu  razgovarati“, kaže Karamatić koji u SDA vidi najvećeg krivca za činjenicu da niti nakon devet mjeseci od Općih izbora još nije formirana nova vlast na razini BiH.

“SDA trenutno ima svoje ministre u Vijeću ministara BiH, a tamo također imaju i ministre iz bivšeg Saveza za promjene, koji slušaju gotovo sve što im se kaže. Za SDA je to lagodna situacija i misle da bi na taj način Vijeće ministara BiH moglo funkcionirati i naredne četiri godine, samo kad bi se mogli riješiti Hrvata, a potom i Srba, te na njihova mjesta postaviti svoje Hrvate i Srbe s ‘halal certifikatom’. Međutim, mislim da su se preračunali i da to tako neće funkcionirati. Kao prvo, odluke o privremenom financiranju institucija BiH nema. Od prvog dana kolovoza nema plaćanja na razini države, pa, evo, ako se Bakir Izetbegović želi nastaviti boriti za BiH do zadnjeg Bošnjaka – bujrum“, poručuje Karamatić. Odgovarajući na pitanje kako vidi rasplet političke krize u BiH, sugovornik Insajdera kaže da, po njegovu mišljenju, BiH ide ka svom “neizbježnom kraju”. “Vrijeme je da počnemo razmišljati što dalje, jer je očito da najmanje jedan narod ne želi zemlju u kojoj bi sva tri konstitutivna naroda bila ravnopravna, da žele dominirati u ovoj zemlji, a to je u ovakvoj složenoj državi naprosto nemoguće. To znači lagano umiranje BiH u agoniji i mislim da će na kraju upravo ovi koji opstruiraju uspostavu bilo kakvog normalnog sustava na kraju moliti da im damo neku “bašča državicu”“, zaključio je.

10 thoughts on “KARAMATIĆ: Bliži se kraj BiH, Bošnjaci će moliti za “bašča državicu”

 • srpanj 16, 2019 at 5:19 pm
  Permalink

  Ti si majmun obični prije će te vi nestat nego Bosna budalo bijedna

  Reply
 • srpanj 16, 2019 at 5:58 pm
  Permalink

  Mrs idiote jedan, sve ste sjebali gdije ste god dosli jebo te hdz i covic u usta, sad vam bosnjaci krivi sto vam je propao aluminiski koji ste vi licno iz HDZ-a opljackali, mrssss

  Reply
 • srpanj 16, 2019 at 7:29 pm
  Permalink

  Bosnjaci su grobari BiH

  Reply
  • srpanj 19, 2019 at 11:36 am
   Permalink

   pa dotični i njegovi voždovi su grobari u pokušaju za Bosnu! U POKUŠAJU – ZAPAMTI ZA SVA VREMENA!

   Reply
 • srpanj 16, 2019 at 7:52 pm
  Permalink

  Ko je sad ova kucibaba!

  Reply
 • srpanj 17, 2019 at 8:54 am
  Permalink

  Ove fasisticke i aparthejdske poruke ne treba uzeti za ozbiljno, pogotovo od jednog ovakvog kretena i kabadahije, pravog predstavnika “seljačke” stranke i izrazitog dupeuvlakaca Covicu, kao što je mario karamtimater-matic.
  Da skratim, Bosna (jedna si jedina) se uvijek znala i znat ce se aBd inshAllah odbraniti, pogotovo od ovih kvazipolitickih smetljara i historijskih mrvica i govnara, kao sto je ovaj mali isprdak.

  Reply
 • srpanj 17, 2019 at 10:15 am
  Permalink

  A šta bi se to desilo raspadom BH što već nije na sceni. Nacionalisti na vlasti su nas uveli u fašizam i pod krinkom patriotizma treba da aminujemo njihovim pljačkama, a sve zarad višeg nacionalnog interesa. Oni da su dobronamjerni i stručni ne bi prodali fabrike duhana, uništili poljoprivredu i stočarstvo, pozatvarali rudnike, devastirali šume i privatizovanjem državnu imovinu strpali u svoje džepove. Eto Dodika, Čovića, vladaju u etnički čistim sredinama u interesu “svog” naroda ( kao da smo u srednjem vijeku) pa neka podnesu račun šta napraviše za vrijeme svoje vlasti i koji to prosperitet oni donesoše. Ko je sad kriv?

  Reply
 • srpanj 19, 2019 at 11:34 am
  Permalink

  kara – matiću, neće Bošnjaci ništa moliti – samo će uzeti svoje bez molbe! A ti briši dok je vrijeme. Fašisti i lopovi će biti u prvom saffu!

  Reply
 • srpanj 20, 2019 at 9:33 pm
  Permalink

  Mali nedojebani ustasa
  Sada bi u Splitu zavrsili
  Nije ovo 92
  Majku vam ustasku
  Nas je pola miliona spremno da Vas konacno
  Otjeramo tamo u vasu jebenu NDH

  Reply
 • srpanj 22, 2019 at 10:02 am
  Permalink

  Poštovana redakcijo!
  Postoje ljudi koji ne zaslužuju da se njihovo mišljenje čuje javno,jer to ne zaslužuju,čobani svašta mašataju ,ali njihove gluposti ostaju unutar stada.Mišljenje Kara- matića ne treba komentarisati nego ga ukloniti sa Portala.

  Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!