Kasumović: U ‘Zenicatrans’ sredstva ne dam jer ih je pokrala SDA

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je za N1 kazao da je cijela situacija u pogledu gradskog proračuna za tekuću godinu, zapravo, preuranjena predizborna kampanja SDA.

“SDA sustavno ide na mene nakon Forte i Konakovića“, ustvrdio je Kasumović u osvrtu na ocjene da je Zenica blokirana zbog neusvajanja proračuna.

“Vladajuća koalicija, na čelu s SDA, već tri godine i tri mjeseca od Zenice pravi grad-slučaj. Oni su ove godine vrlo rano krenuli u izbornu kampanju. Građani Zenice i čitave BiH trebaju znati da je dogovor u SDA da, poslije Vlade Forte i Konakovića u SŽ, jedini problem Fuad Kasumović, koji ima veliku potporu u čitavoj središnjoj Bosni i oni sustavno idu na mene“, naveo je sugovornik N1 te pojasnio da, kada je u pitanju proračun, postoje zakon i proračunski kalendar koji propisuju kada što treba dostaviti.

“Gradska uprava je sve na vrijeme dostavila i nema nikakvog problema…. Ako se do 31.12. tekuće godine proračun ne usvoji, Gradsko vijeće usvaja privremeno financiranje da život teče, ali ono to neće. Građani znaju da Zenica nikad nije bolje stajala u svakom smislu – gospodarskom, kulturnom, financijskom, nema problema osim što oni prave predizborne probleme koristeći novac građana, kupujući medije… Ja ću pozvati građane Zenice da ne plaćaju to što ne moraju plaćati ako se ovo brzo ne promijeni“, najavio je zenički gradonačelnik.

Odgovarajući na pitanje da li to on poziva ljude da svjesno krše zakon, Kasumović je odgovorio da “taj zakon ne postoji”.

“Postoji proračunski kalendar. Ja sam do sada tri puta dostavljao Gradskom vijeću, dva puta ih pozivao da se dogovorimo. Oni traže, to je najveća bit, da Grad i dalje financira županijske projekte i da Grad da 15 milijuna KM za sanaciju “Zenicatransa“. Želim da građani Zenice znaju: Grad sam preuzeo po Zakonu o vanjskom zaduženju i dugu maksimalno zadužen 64 milijuna. Za tri godine sam više od 20 milijuna duga vratio, povećao proračun za 20 milijuna i pitanje je gdje su do sad ta sredstva išla. I u tome je problem. Razlog što ne želim dati novac za “Zenicatrans“ jest što zeničkim parama hoće financirati druge gradove. Sredstva za “Zenicatrans“ ne dam jer ih je pokrala SDA“, zaključio je.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!