KLUB HRVATSKIH ZASTUPNIKA: Ministrica uznemiruje stanovnike HNŽ-a

Klub hrvatskih zastupnika u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) upozorava kako se u rješavanju migrantske krize ne smiju poduzimati jednostrani potezi bez mišljenja i stava lokalne zajednice i Skupštine HNŽ-a.

U priopćenju za javnost Kluba hrvatskih zastupnika navodi se kako ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac na odlasku “daje izjave koje potvrđuju paušalan rad te uznemiravaju stanovnike HNŽ-a”.

“Ministrica Borovac svojim aktivnostima trebala bi dati dio rješenja no s porukama koje šalje u stvarnosti postaje novi dio ukupnog problema s nezakonitim migracijama. U potpunosti je zanemarena aktivnost sustavne pripreme BiH i koordinacije relevantnih institucija za prihvat nezakonitih migranata, pitanja smještaja i skrbi, a posebice humanitarnog nadzora maloljetnih osoba bez pratnje u privremenim kampovima uz asistenciju centara za socijalni rad”, stoji u priopćenju.

Rezultati takvog rada, dodaje se, dobri su koliko i uvjeti u kampu Vučjak i sigurnosno stanje u Bihaću.

“Skupština HNŽ-a, odnosno Klub hrvatskih zastupnika, kao i nekoliko drugih županijskih skupština u FBIH protivi se ovakvim potezima odlazećih ministara koji očito svojim potezima stvaraju još veće probleme s posljedicom stvaranja problema i u drugim županijama kakve već mjesecima imamo na području Unsko-sanske županije”, poručili su iz Kluba hrvatskih zastupnika Skupštine HNŽ-a.

Na kraju priopćenja navodi se kako se bez rasprave lokalne zajednice te bez mišljenja i stava Skupštine HNŽ-a “ne mogu i ne smiju raditi jednostrani poteze i odluke, bez ikakve koordinacije”.

2 thoughts on “KLUB HRVATSKIH ZASTUPNIKA: Ministrica uznemiruje stanovnike HNŽ-a

 • prosinac 7, 2019 at 2:02 pm
  Permalink

  Ne zakoniti migranti trebaju u zatvor, nakon toga progon.

  Reply
 • prosinac 8, 2019 at 3:51 pm
  Permalink

  Migranti su jadni nesrecni ljudi koje je politika Zapada protjerala iz njihovih zemalja i domova,nasalost oni ako ostanu ovde i nasele izbjeglicka sela i naselja promjeniti ce etnicku sliku BIH jer ce postati muslimani-bosnjaci vremenom.

  Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!