Kodro: Prva utakmica je vrlo važna, želimo odmah ući u pobjednički ritam

Utakmicu propuštaju Cvijanović, Hasanović, Fajić, što znači da bi, barem sudeći po posljednjoj kontrolnoj provjeri protiv Željezničara, trebali zaigrati Bogdanović, Dario, Zvonić, Zeljković, Čivić, Ćosić, Vehabović, Behram, Brandao, Berisha i Samardžić

Sve ono što je Velež kao klub napravio u posljednje tri godine polako treba staviti u stranu, u arhivu, jer sada slijedi nešto sasvim drugo. Slijedi Premijer liga koja se ako ni zbog čega drugog onda recimo po sustavu natjecanja razlikuje od Prve lige. Manje je klubova, igra se trokružno i jako je malo prostora za manevar u slučaju jednog ili dva vezana neuspjeha. Godinama smo se navikli na bosanskohercegovačku ‘veliku četvorku’  (Sarajevo, Zrinjski, Široki, Željezničar) koja vodi glavnu riječ u vrhu tabele i sigurno će proći još vremena kako bi u to društvo eventualno uskočio netko novi. Što znači da bi u preostalom društvu Velež mogao balansirati između zlatne sredine i borbe za ostanak, a razlika je tu jako mala.
Jeste Velež tokom prošle sezone, posebno u drugom dijelu bio stalno pod pritiskom, moralo se stalno pobjeđivati, međutim ovo je Premijer liga. Velež ima mladu ekipu, tek nekolicina iskusnih poput Bobića, Kuduzovića, Zvonića, Fajića zna šta to znači, za većinu će utakmica protiv Mladosti biti prva uopće u ovom rangu natjecanja, što svakako u jednu ruku može biti hendikep. Međutim, može Veležova mladost i biti u prednosti. Ako su naravno ti mladi igrači željni dokazivanja, igranja protiv najboljih.
Naravno, jednako tako, bit će zanimljivo vidjeti kako će ekipa i stručni stožer reagirati kada se pojavi neka kriza u većoj ili manjoj mjeri, a nerealno je očekivati da je neće biti – što će dogoditi kada se sezona zahukta, kada krenu ozljede, kartoni. Sve su to stvari koje treba uzeti u obzir kada se najavljuje početak nove sezone za Velež i kada se priča o očekivanjima. Naravno, prva utakmica može dobrim dijelom pokazati u kojem će se pravcu stvari razvijati.

– Radili smo dobro na priprema, odigrali kontrolne utakmice protiv kvalitetnih protivnika i svi jedva čekamo start sezone, naglasio je pomoćni trener Mustafa Kodro, koji će, kao i na kraju prošle sezone, do isteka suspenzije šefa struke Ibre Rahimića voditi momčad s klupe.

– Sigurno je da nas čeka dobro popunjen stadion, navijači čekaju s nestrpljenjem prvu utakmicu koja sigurno neće biti laka. Mladost jeste mijenjala igrački kadar, ostala je bez nekih važnih igrača, ali je sigurno i dalje jako opasan, neugodan protivnik. Prva utakmica je vrlo važna, zato želimo na startu osvojiti tri boda i uhvatiti pravi ritam, dodao je Kodro.

Kada je u pitanju sastav Veleža, ono što je sigurno, utakmicu propuštaju Cvijanović, Hasanović, Fajić, što znači da bi, barem sudeći po posljednjoj kontrolnoj provjeri, protiv Željezničara, trebali zaigrati Bogdanović, Dario, Zvonić, Zeljković, Čivić, Ćosić, Vehabović, Behram, Brandao, Berisha, Samardžić. F. I.

Potpisao Skoko

Među posljednjim igračima koji se priključio ekipi Veleža je Renato Skoko. Nakon što je uspješno prošao probno razdoblje, Rođeni’ su angažirali 24-godišnjeg defanzivca do lipnja 2021. godine uz opciju produženja na još jednu godinu. Inače, mladi igrač je nekoliko godina proveo igrajući i studirajući u Sjedinjenim Američkim Državama, a upravo iz Veleža je na ljeto 2014. i otišao u SAD.  Uz Skoku, ugovor na potpis stavio je i izdanak Omladinske škole FK Velež Muhamed Mujić, Iris Mandžuka (2000. godište), a produljenje ugovora potpisao je Uira de Oliveira Marques.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!