Kojović: Borjanu Krišto pozvati na odgovornost

Nakon pisanja portala za Klix.ba da zakonodavna vlast na razini države već pola godine ne funkcionira te da je, u tom razdoblju, svega sedam državnih zastupnika uputilo prijedloge novih zakona, zastupnik Naše stranke u Zastupničkom domu PSBiH Predrag Kojović je za Klix.ba jasno označio osobu odgovornu za to.

“Parlamentarna skupština BiH nema sjednica jer ih predsjedateljica Zastupničkog doma BiH Borjana Krišto ne zakazuje. I to je posebna priča koja zaslužuje pritisak javnosti i pozivanje na odgovornost predsjedateljice. Ali, to nikoga od nas ne sprječava da u parlamentarnu proceduru uputi prijedloge zakona ili izmjena i dopuna zakona, što malo nas radi. Građani to moraju znati i pozivati na odgovornost one koje su izabrali ne da ne rade, već da rade u njihovo ime“, rekao je Kojović, koji je predsjednik Naše stranke te jedan od sedam zastupnika u Parlamentu BiH koji su za šest mjeseci svog rada podnijeli nove zakone kao i prijedloge izmjena postojećih.

On je istaknuo nužnost izmjena Zakona o radu u institucijama BiH, inicijativu za što je pokrenuo, a kojim bi se jamčilo jednaka prava za sve roditelje djece s posebnim potrebama, a što je sukladno entitetskim zakonima o radu te Konvenciji o pravima djeteta. “Trenutno taj zakon samo samohranim roditeljima djece s posebnim potrebama daje pravo na skraćeno radno vrijeme. Takva odredba nije usklađena sa sličnim odrebama Zakona o radu FBiH i Zakona o radu RS, te su po ovom osnovu roditelji koji rade u institucijama BiH u neravnopravnom položaju. Pravo roditelja djeteta s posebnim potrebama na skraćeno radno vrijeme nije stvar komoditeta, već prijeka potreba obzirom da postojeći predškolski i školski sustav za djecu s posebnim potrebama ne nudi opciju cjelodnevnog boravka djeteta“, obrazložio je.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!