Komšić: HDZ u strahu, izmjena Izbornog zakona će im se odbiti o glavu

Nakon sastanka delegacija SDA i HDZ-a BiH u Mostaru, na kojem je govora bilo o izmjenama Izbornog zakona BiH, Dragan Čović ponovo je prozvao predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i predsjednika DF-a Željka Komšića, kazavši da je on “za Hrvatski narodni sabor (HNS) nelegalan i nelegitiman član Predsjedništva Bosne i Hercegovine”.

U izjavi za Oslobođenje, predsjedavajući Komšić kaže kako je Izborni zakon već postao noćna mora Dragana Čovića.

– A budu li se provodile mjere i preporuke iz Mišljenja Europske komisije, zažalit će Čović i HDZ što su na osnovu lažne interpretacije presude Ustavnog suda u slučaju Ljubić ikada pokrenuli to pitanje, jer taj slučaj se može riješiti vrlo lako primjenjući Ustav FBiH. Međutim, oni su od jedne benigne stvari pokušali napraviti platformu za mijenjanje cjelokupnog ustavnog poretka, pri čemu bi etnička diskriminacija bila dodatno cementirana, a preporuke i mjere iz Mišljenja Europske komisije sugeriraju upravo suprotno. Budite uvjereni da će im se to odbiti od glavu na način da će izborno zakonodavstvo dobiti snažnije obilježje građanskog. Zapravo, želim istaći da je sada HDZ taj koji strahuje od izmjena izbornog zakonodavstva, istakao je predsjedavajući Komšić.

3 thoughts on “Komšić: HDZ u strahu, izmjena Izbornog zakona će im se odbiti o glavu

 • studeni 8, 2019 at 8:30 am
  Permalink

  O kojem gradjanstvu ti govoris Komsicu. Tvoja mrznja prema Hrvatima je bolesna, lijeci se.

  Reply
  • studeni 11, 2019 at 2:51 pm
   Permalink

   politicki kriminalci koji se kriju iza naroda imaju placenu mafiju koja stalno napada normalna gledanja na zivot.
   gospodo vas je istorija smjestila gdje vam je mjesto NA SMETLJISTE

   Reply
 • studeni 8, 2019 at 4:34 pm
  Permalink

  Sejdo Komšić,podvaljeni,nelegitimni i nepriznati od Hrvata,kukavičje jaje,član predsjedništva zagovara malu jugoslaviju u BiH kako bi njegova rodbina i potomci imali sve privilegije,parazitski živjeli kao i on u jugi.Nećeš majci poturice.

  Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!