Komšić: Ideja ‘apartheida’ nije rješenje za Izborni zakon

Uvođenje trajnog apartheida i diskriminacije po osnovu etničkog principa ne mogu biti garancija trajnog mira nego izvor dodatnog otežavanja euroatlanskog puta Bosne i Hercegovine. 

Rakao je ovo u izjavi za Vijesti.ba predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić govoreći o novim pritiscima i uslovljanjima u pogledu izmjena Izbornog zakona.

“Ideja da je potrebno zadržati nejednaku vrijednost glasa unutar etničkih grupa, te ideja da glas jedne etničke grupe građana vrijedi tri do četiri puta više nego glas druge etničke grupe građana, jeste ideja anticivilizacije i mračnjaštva, i potpuno je nespojiva sa EU standardima”, kazao je Komšić za i dodao: 

“Tu se ne radi o bilo kakvom osiguravanju mira i stabilnosti kao što to kaže gospodin Dodik, nego o tome da se u miru i bez bilo kakvog otpora legaliziraju rezultati etničkog čišćenja i genocida. Hoće li ta ideja pobijediti to ne zavisi od bilo koje partije ili bilo kojeg pojedinca (pa ni mene) nego zavisi o spremnosti svih građana da se tome suprotstave”, rekao je Komšić.

4 thoughts on “Komšić: Ideja ‘apartheida’ nije rješenje za Izborni zakon

 • siječanj 20, 2020 at 6:57 am
  Permalink

  Bravo Komšiću.

  Reply
 • siječanj 20, 2020 at 8:32 am
  Permalink

  Nije tebi Komsicu, ali ideja ponizavanja jednog naroda je sigurno dobro rjesenje. Zagovaras jednakost, onda jednom za sva vremena zapamti da su Hrvati u BIH jedankopravan narod i da takav izrod kao ti ih ne moze predstavljati. Ti si Komsicu sramota svih naroda u BIH, i samo budale te mogu podrzavati.

  Reply
  • siječanj 20, 2020 at 8:50 am
   Permalink

   Komšić je sramota samo za nacionaliste.on je čovjek koji radi za BIH i njene narode za razliku od tandema hdz-Čović-Dodik ti rade u interesu Hrvatske i Srbije.Izborni zakon samo po EU standardu na cjeloj teritoriji BIH.

   Reply
 • siječanj 20, 2020 at 8:34 am
  Permalink

  A ti si legalizirao etnicko ciscenje, gdje su Hrvati iz Bosne? Kada si priznao zrtve Hrvata u BIH? Negiras zrtve drugih naroda a trazis da se oni poklone zrtvama Muslimanima. FUJ si

  Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!