KOMŠIĆ LAGUMDŽIJI: Ako je pokušaj zaustavljanja Čovića “izdaja zemlje”, zovite me izdajnikom

Nakon što je bivši predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija javno uputio kritiku lideru Demokratske fronte (DF) Željku Komšiću zbog njegove kandidature za Predsjedništvo BiH, poručujući mu da treba poduprijeti kandidata SDP-a, Komšić je za Klix.ba prokomentirao Lagumdžijinu opasku da je lider DF-a “zabio nož u leđa” ljevici istupajući samostalno s kandidaturom.

“Ako je pokušaj da se zaustavi Dragana Čovića, HDZ BiH i HNS u svemu što rade i što vodi konačnoj podjeli zemlje ‘izdaja ljevice’, onda me slobodno zovite izdajnikom“, kaže Komšić koji smatra da Lagumdžija dosljedno podupire Čovića.

“Što se tiče gospodina Lagumdžije, on je zaista dosljedan. Dosljedan u potpori Čoviću. Podsjećam da sam se sa spomenutim gospodinom razišao 2012. upravo zbog njegovog sporazuma s Čovićem, kojim mu je davao sve ono što ovaj danas traži. Da ne spominjem druge ‘sportske aktivnosti i rekvizite koji se koriste u sportu zvanom tenis’ a čemu je gospodin vrlo sklon. Upravo je to bacilo ljevicu na koljena i uništilo povijesnu šansu, ne Lagumdžije, Komšića ili SDP-a, već BiH“, kazao je Komšić za Klix.ba poručivši da “ljevica” u kojoj se Lagumdžija nešto pita više nije njegova niti će više ikada biti.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!