Komšić obavijestio francuskog ambasadora da u BiH nema terorističkih napada

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je danas ambasadora Republike Francuske u Bosni i Hercegovini Guillaumea Roussona kojega je upoznao o tačnim podacima kojima raspolažu BiH  i partnerske zemlje o broju osoba koje su se nalazile, ili se još nalaze na stranim ratištima, te o broju poginulih, procesuiranih, kao i o tačnom broju žena i djece.

Predsjedavajući Komšić je istakao da Bosna i Hercegovina uspješno učestvuje u borbi protiv terorizma i ekstremizma, čemu mogu svjedočiti i ocjene partnerskih zemalja.

Predsjedavajući Komšić upoznao je takođe ambasadora Roussona da je učestvovanje u stranim oružanim formacijama krivično djelo po bh. zakonodavstvu, te o tačnom broju do sada procesuiranih povratnika sa stranih ratišta.

Osim toga predsjedavajući Komšić je istakao i to da u Bosni i Hercegovini nema terorističkih napada.

Predsjedavajući Komšić ponovio je poziv predsjedniku Republike Francuske Emmanuelu Macronu da posjeti Bosnu i Hercegovinu, a koji mu je nedavno uputio član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović,  te da se lično uvjeri kakvo je stanje, između ostalog, i u ovoj oblasti u Bosni i Hercegovini.

Na kraju, predsjedavajući Komšić ponovio je da je Bosna i Hercegovina svjesna opasnosti globalnog terorizma i potpuno posvećena porbi protiv tog zla, te da u tom smislu Republika Francuska, kao i ostale zemlje koje su pogođene terorizmom, mogu računati na podršku Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

5 thoughts on “Komšić obavijestio francuskog ambasadora da u BiH nema terorističkih napada

 • studeni 8, 2019 at 5:47 pm
  Permalink

  Frustriranost Malog Makrona je nevjerovatna, graniči se sa Dodikovim poimanjem migranata. Bosna ima na ratištima nekoliko poznatih ISIL-ovaca i uglavnom nejač ostala iz poginulih. Francuska je puna terorista svih fela i vjera, plus ovi koji će pristići i mogu se nabrajati na hiljade, a Bosna mu je bure baruta. Francuska je onda hidrogenska – teroristička bomba, pogubna za čitavu Evropu! Naravno, samo neka nastavi da sluša popjevke, Vučića, Dodika i prijateljice im Kolindice, pa će imati ” veselje” od sveg svijeta!

  Reply
 • studeni 8, 2019 at 11:43 pm
  Permalink

  BIH je SRPSKA zemlja od pamtivjeka a Islam&Isil je stigao sa Osmanlijama krvavim okupatorima i zlocincima.Smrt💀Fasizmu.

  Reply
 • studeni 8, 2019 at 11:46 pm
  Permalink

  Makron treba povuci priznanje vjestacke teroristicke tvorevine BIH i priznati R.Srpsku i HB a ostatak muslimanski 23% pod protektorat Fasista sa Zapada i NATO.

  Reply
  • studeni 9, 2019 at 3:31 am
   Permalink

   Bravo Gavrilo, ‘ebo te onaj koji te napravi tako ludog, a stavio bih ruku u vatru da nisi proveo ni sata na bojisnici za “veliko” srpstvo.Inace, ovi sto su rodjeni u ratu I poracu, misle da su ratovi racunalske igre, pa masu “oruzjem” I “orudjem” kao p’jan plota., posebno ovaj “Gavrilo” iz mladjahne bosne koji mrzi sve do podne, a poslijepodne mrzi sam sebe. “Vjeciti antifasista” kojemu su, po svemu sudeci, I roditelji teski fasisti koji ga odgojise kao takvog, neuracunljivog’.A, veoma je moguce da ima I on neka krvna zrnca pomijesana sa ovim krvnim zrncima sto se mrze, pa u tom slucaju, mrzi samog sebe. Da mi je tvoju glavurinu samo na jedan dan, da se naspavam, hajvanu, ober-hajvanu. Napisi ponekad’ nesto normalno na ovom portalu, ali nisi ti krivac za ovo sto pises nego ovaj admin sto hajvanima poput tebe, hajvanima sa sve tri “bratske” strane, dopusta baljezganja koja granice sa ludoscu! Bog ( ne onaj srpski, nego ovaj “medjunarodni”, “belosvetski”) ti pamet prosvijetlio!

   Reply
 • studeni 9, 2019 at 3:35 am
  Permalink

  Jos nesto, gospodine Gavrilo. veliki pozdrav iz “srpske” Amerike!

  Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!