Komšić pozdravio angažman P.E.N. Centra Hrvatske

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pozdravio je izjavu hrvatskog P.E.N. Centra u kojoj se navodi da je odluka Švedske kraljevske akademije da Nobelovu nagradu za književnost dodijeli ove godine književniku Peteru Handkeu u suprotnosti s izvornom idejom Nobelove nagrade.

Komšić je kazao da je potpuno saglasan sa ocjenom hrvatskih književnika iz P.E.N. Centra kako je naime, sramotno da Švedsku akademiju nije briga što se radi o piscu koji je ubijanje ljudi i opsadu Dubrovnika nazivao “Dubrovačkim ljetnim igrama”, žrtve Vukovara u opsadi prikazivao kao krvnike sebe samih, a tako i žrtve opsade Sarajeva te je iznosio neistine o logorima i bio apologet genocida u Srebrenici.

Komšić je pozvao i bosanskohercegovačke književnike i udruge koje djeluju na polju književnosti da se, imajući u vidu ozbiljnost situacije, angažiraju na način kao što se angažirao P.E.N.  Centar Hrvatske, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

One thought on “Komšić pozdravio angažman P.E.N. Centra Hrvatske

  • siječanj 8, 2020 at 11:22 am
    Permalink

    I as well as my friends were analyzing the best tips and tricks from your web blog and so suddenly came up with a terrible feeling I had not thanked the website owner for those strategies. All the young boys came for that reason stimulated to read through them and have in effect definitely been loving those things. Appreciation for turning out to be really considerate and also for selecting certain excellent subject areas most people are really desirous to be aware of. My personal sincere regret for not saying thanks to sooner.

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!