Komšić primio ambasadora Ruske Federacije u BiH Ivancova

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je danas ambasadora Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Petra Ivancova. 

Razgovarano je o bilateralnim odnosima Bosne i Hercegovine i Ruske Federacije, razmijenjena su mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji, pri čemu je predsjedavajući Komšić iznio stavove o važnosti jednakopravnosti svih građana u Bosni i Hercegovini kao ideji kojoj treba težiti u procesu euroatlantskih integracija.   

Predsjedavajući Komšić je ponovio i svoj stav da je i dalje važno učešće stranih sudija u Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine, iz razloga što bi njihov eventualni odlazak stvorio prostor za političke utjecaje na najviše sudsko tijelo u Bosni i Hercegovini, te bi bio otvoren dodatni prostor za napade na suverenitet države Bosne i Hercegovine. Također, predsjedavajući Komšić je istaknuo važnost ostanka OHR-a u Bosni i Hercegovini sve dok se ne ojačaju demokratski kapaciteti institucija u našoj državi. 

Ambasador Ivancov informirao je na kraju predsjedavajućeg Komšića da će ove godine Ruska Federacija obilježiti 75. godišnjicu okončanja Drugog svjetskog rata, odnosno pobjede nad nacizmom. Potvrđena je važnost obilježavanja 75. godišnjice pobjede nad nacizmom, ali i fašizmom, naročito u današnjem vremenu, kada dolazi do jačanja tih ideologija, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.                          

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!