Komšić primio u nastupnu posjetu komandanta EUFOR-a general-majora Trischaka

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je u nastupnu posjetu komandanta EUFOR-a general-majora Reinharda Trischaka. 

Sagovornici su razgovarali o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, posebno o bliskoj saradnji s državnim vlastima i međunarodnim organizacijama što je veoma važno za dalji napredak Bosne i Hercegovine. 

Istaknuto je da osnovni cilj ostaje održavanje sigurnog i stabilnog okruženja kao i pružanje podrške Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, naročito kroz programe osposobljavanja i obuke Oružanih snaga BiH. Posebno je bilo riječi o formiranju vlasti, te je predsjedavajući Komšić potvrdio svoj stav da je to pitanje poštivanja zakona i prethodnih odluka nadležnih institucija Bosne i Hercegovine, odnosno da u formiranju novog saziva Vijeća ministara BiH trebaju učestvovati oni koji su spremni poštivati važeće zakone i strateške odluke koje su donesene u vezi NATO integracija.

Sagovornici su na kraju istakli opredjeljenje za nastavak reformskih aktivnosti koje će Bosnu i Hercegovinu dosvesti do članstva u Evropskoj uniji, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

error: Content is protected !!