Koncert bečke klasične glazbe u Mostaru

Austrijski kulturni forum Sarajevo, u sklopu “Advent by Wintervilla” organizira, u utorak, 3. prosinca “Svečani koncert klasične glazbe” u Galeriji Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u 20 sati.

 Na koncertu će nastupiti dvoje uspješnih mladih umjetnika s bečkom adresom – Josipa Bainac-Hausknecht (sopran) i David Hausknecht (klavir), a ulaz na koncert je slobodan.

 Josipa Bainac rođena je Vinkovčanka. Nakon mature 2009. godine u gimnaziji M.A. Reljkovica i Glazbenoj školi Vinkovci (gitara i solo pjevanje), diplomirala je 2014. godine na Muzičkoj Akademiji Sveučilišta u Zagrebu, primivši eminentnu nagradu “Mirjana Bohanec”.

 Nakon studija odlazi u Beč gdje 2017. završava specijalizaciju iz pjevanja na temu Pjesma&Oratorij, u klasi prof. Claudie Visce i pijanista C. Spencera-Smitha. Od studenog 2018. godine doktorantica je na bečkom Universität für Musik und darstellende Kunst Wien.

 Ostvarila je uspješnu internacionalnu solističku karijeru nastupajući sa svjetski priznatim orkestrima i dobitnica je brojnih prestižnih domaćih i međunarodnih nagrada.

 David Hausknecht rođen je u Pragu 1992. godine. Klavir i dirigiranje počinje učiti sa 6 godina, te ubrzo biva prihvaćen na majstorske pijanističke tečajeve u Češkoj, Njemačkoj, Austriji i Norveškoj. U privatnoj je klasi Arkadija Zenzipera i Jirija Hlinke.

 Sa samo 13 godina debitirao je u prestižnoj praškoj dvorani Rudolfinum uz pratnju Češkog filharmonijskog orkestra izvodeći posljednji klavirski koncert W.A. Mozarta, pod vodstvom dirigenta Zdeneka Macala. 

 Kao najmlađi u generaciji, David je diplomirao 2016. godine na bečkom Universität für Musik und darstellende Kunst Wien, gdje je učio od Lilye Zilberstein, Therese Leopold, Christopha Eggnera, Avedisa Kouyoumdjiana i Stefana Mendla. Specijalizirao je i komornu glazbu.

 Godine 2018. snimio je svoj prvi nosač zvuka, svirajući djela Leosa Janaceka na obnovljenom klaviru samog skladatelja, restauriranom u Beču i pohranjenom u muzeju u Brnu.

 Dobitnik je brojnih međunarodnih nagrada te je aktivan internacionalni koncertni pijanist s adresom u Beču, gdje je zaposlen kao predavač na Universität für Musik und darstellende Kunst Wien, priopćili su iz Kosače.

One thought on “Koncert bečke klasične glazbe u Mostaru

 • prosinac 2, 2019 at 3:00 pm
  Permalink

  Simply desire to say your article is as amazing. The clarity to your publish is simply cool and that i could think you
  are a professional in this subject. Well along with your permission allow me to take hold of your feed to keep updated
  with coming near near post. Thanks one million and please continue
  the rewarding work.

  Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!