Koncert pjevačkog društva ‘Mirta’ u petak u Mostaru

Mješovito pjevačko društvo “Mirta” iz Splita održat će u petak, 6. prosinca, koncert na bini ispred Hrvatskog doma “Herceg Stjepan Kosača” u Mostaru, u povodu blagdana sv. Nikole.

 U slučaju lošeg vremena i kiše koncert će se prebaciti u Galeriju kraljice Katarine Kosače.

 Društvo “Mirta” iz Splita osnovala je 1995. godine grupa entuzijasta pjevača – amatera. Zbor danas ima 20 aktivnih članova, a njihova voditeljica je Petra Jurić, studentica Odjela za glazbenu umjetnost Umjetničke akademije u Splitu.

 Na repertoaru zbora nalaze se duhovne skladbe glazbenih klasika, kao i djela suvremenih skladatelja, a izuzetna pažnja posvećuje se hrvatskim narodnim pjesmama, posebno onima dalmatinskog izričaja.

 Od osnutka do danas zbor je imao više od 200 nastupa kako u Hrvatskoj, tako i u BiH, Sloveniji, Italiji i Crnoj Gori.

 Kvalitet zbora potvrđen je 2012. godine sudjelovanjem na Festivalu pjevačkih zborova – Zagreb 2012. te osvajanjem Brončane plakete u A kategoriji i to u konkurenciji renomiranih zborova.

 Zbor je snimio promotivni CD, a također su realizirane i DVD snimke svečanih koncerata povodom proslave 10. i 20. godišnjice rada te koncerta duhovne glazbe održanog u Bazilici Sv. Kuzme i Damjana u Rimu.

 Koncert u Mostaru organizira se u sklopu programa “Advent by Winterville”. Ulaz na koncert je slobodan, priopćili su iz Kosače.

One thought on “Koncert pjevačkog društva ‘Mirta’ u petak u Mostaru

  • siječanj 8, 2020 at 1:01 pm
    Permalink

    Its like you read my mind! You seem to know a lot about this, like you wrote the book in it or something. I think that you can do with some pics to drive the message home a bit, but other than that, this is excellent blog. A great read. I will certainly be back.

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!