Koncert Sanela Marića-Mare u bečkoj dvorani ‘Szene’

Bosanskohercegovački umjetnik i regionalna zvijezda indie scene Sanel Marić – Mara predstavit će svoj rad u jednoj od najpoznatijih koncertnih dvorana ”Szene” u Beču gdje će, uz ostalo, promovirati i svoj najnoviji album’ ‘Kovilje”.

Koncert glazbenika, kojega su kritičari proglasili ”genijem iz sjene” i ”majstorom čežnje”, bit će održan 20. travnja u organizaciji Bosansko-hercegovačke kulturne platforme – BHKP.

Riječ je o prvoj velikoj promociji Marinog posljednjeg albuma ”Kovilje” izvan Bosne i Hercegovine, a na koncertnom repertoaru naći će se i većina pjesama s albuma ”Vasduh”, svojevremenog albuma godine u BiH, proglašenog remek djelom poezije i glazbe.

O interesu za Marin nastup svjedoči i odabir lokacije jer je ”Szene” čuvena koncertna scena na kojoj se već preko 25 godina održavaju žive izvedbe vrhunskih austrijskih i internacionalnih glazbenika. Predstojeći koncert održat će se pod nazivom ”Sanel Marić Mara – Wiener Sevdah & Friends”.

”Bit će nam zadovoljstvo i ponos predstaviti naš rad i Bosnu i Hercegovinu u jednoj od najprestižnijih kulturnih prijestolnica, kakav je Beč. Koncertom u ‘Szene’, počinje nama jako bitna promocija posljednjeg albuma ‘Kovilje’. Zahvaljujući gosp. Kemalu Smajiću i njegovim radnim kolegama u BHKP Wiena, koji su osjetili ljepotu ‘Kovilja’ i ‘Vasduha’, bit ćemo u prilici kako internacionalnoj publici tako i našim ljudima koji su tamo, pružiti cjelovečernji ugođaj uz miris Sevdaha s albuma ‘Vasduh’ i novoobjavljenog Kovilje” – izjavio je Sanel Marić-Mara.

Sanel Marić-Mara jedinstvena je pojava na regionalnoj glazbenoj sceni. Njegov opus obuhvaća četiri albuma, od kojih je najveću pažnju izazvao već kultni album “VaSduh”. S posljednjim albumom ”Kovilje”, kroz 14 pjesama, Mara je dao glas suvremenim pjesnicima u Bosni i Hercegovini. ”Kovilje” je producirao Đani Pervan, a masterizovao ga Kai Blankenberg. Album je zabilježio iznenađujuće pozitivan prijem širom svijeta, nakon objavljivanja  u Songtrustu (NY) u SAD-u.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!