Konstituirano Privremeno istražno povjerenstvo za utvrđivanje stanja u pravosudnim institucijama BiH

Izborom Damira Arnauta za predsjedatelja te Dragana Mektića za prvog zamjenika predsjedatelja temeljem zaključka s 2. žurne sjednice Zastupničkog doma na kojoj su zastupnici raspravljali o stanju u pravosudnim institucijama BiH, s naglaskom na obveze iz preporuka Europske komisije, konstituirano je Privremeno istražno povjerenstvo Zastupničkog doma Parlamenta BiH za utvrđivanje stanja u pravosudnim institucijama BiH.

Zadaća Privremenog istražnog povjerenstva bit će istražiti stanje u pravosudnim institucijama u BiH, s posebnim osvrtom na sposobnost VSTV-a BiH da sudjeluje u procesima potrebnim na putu BiH ka članstvu u EU. Prema usvojenom zaključku Zastupničkog doma BiH, zadaća je Privremenog istražnog povjerenstva i provesti sve radnje potrebne za ostvarenje tog cilja, sukladno Zakonu o parlamentarnom nadzoru i Poslovniku.

Na konstituirajućoj sjednici, Privremeno istražno povjerenstvo Zastupničkog doma BiH je usvojilo i zaključak koji glasi: “Obzirom na veliku pozornost javnosti i pravosudnih institucija izazvanu zbivanjima u pogledu nabavke respiratora u FBiH i pokretne bolnice u RS-u, tražimo od Agencije BiH za lijekove i medicinska sredstva da nam dostavi detaljne podatke za te i sve ostale dozvole izdane za interventne nabavke lijekova i medicinskih sredstva u razdoblju od 15. ožujka s pojedinačnim iznosima, nazivima dobavljača i opreme te krajnjim korisnicima i drugim dostupnim podacima”.

Zastupnički dom BiH ranije je u Privremeno istražno povjerenstvo za utvrđivanje stanja u pravosudnim institucijama BiH imenovao Damira Arnauta, Zlatana Begića, Branislava Borenovića, Almu Čolo, Zukana Heleza, Mirjanu Marinković – Lepić, Dragana Mektića i Miru Pekić.

error: Content is protected !!