Kraj Instagrama kakav znamo? Pogledajte kako izgleda bez lajkova

Nakon što se sredinom travnja saznalo da Instagram razmišlja o uvođenju “privatnih lajkova”, odnosno promjene koja bi onemogućila javnosti da vidi broj lajkova pod nekom objavom, sad je službeno potvrđeno da krajem ovog tjedna kreće testiranje.

Iz Facebooka je danas službeno potvrđeno da će Instagram testirati skrivanje broja lajkova fotografija i broja pregleda videozapisa, a sve u nastojanju da pažnju korisnika preusmjeri s “popularnosti”, odnosno metrike angažmana na sam sadržaj. Tijekom testiranja korisnici koje zahvati ova proba neće moći vidjeti ukupan broj lajkova na svom Instagram feedu te ni na profilima drugih. 

Broj lajkova na svojim objavama moći će vidjeti i dalje, no tek kad kliknu na samu objavu. Testiranje “privatnih lajkova” kreće krajem ovog tjedna, a najprije će obuhvatiti korisnike u Kanadi. Sve je to obznanjeno na godišnjoj konferenciji Facebooka F8.

Kritičari društvenih medija kažu da upravo javan prikaz broja lajkova potiče negativno ponašanje na platformama kao što su Facebook, Twitter i Instagram te da korisnici tako cijelo vrijeme “love” takvu vrstu prihvaćanja od drugih da bi potvrdili svoju “vrijednost”. Čini se da su te kritike došle i do Facebooka.

“Čujemo ljude kako govore da se brinu oko toga koliko će lajkova dobiti”, rekao je šef Instagrama Adam Mosseri za BuzzFeed News.

error: Content is protected !!