Liječnik osumnjičen za blud najavio štrajk glađu

Načelnik Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje UKC RS Darko Golić (60), koji je uhićen i pritvoren zbog sumnje da je obljubio pacijenta, počet će štrajk glađu ako ne bude pušten da se brani sa slobode.

Ovo je potvrdio njegov odvjetnik Jevto Janković naglasivši da njegov klijent nije počinio ono za što ga terete.

– Žalili smo se na odluku o pritvoru kaznenom vijeću i sačekat ćemo da odluče. Rekao mi je da će početi štrajk glađu ako se ne prihvati žalba. On nema kuda, ugrožen mu je život, kazao je Janković.

Istakao je da je njegov branjenik postupao po pravilima struke te je, poštujući Hipokratovu zakletvu, spasio život mladom čovjeku, prenosi Srpskainfo.

– On je veliki stručnjak, a oni zbog čijih izjava je osumnjičen su mnogo kraće u struci i UKC RS. Neosnovano je optužen, a da je to uradio, mogao je ključnog svjedoka pustiti da umre, a ne da ga spašava, rekao je Janković.

Tužiteljstvo tereti Golića za obljubu nad nemoćnom osobom, pacijentom (36). Pritvor mu je odredio Osnovni sud u Banja Luci zbog bojazni od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela.

Prema informacijama iz istrage, Golić je pijan obljubio nemoćnog pacijenta u “šok sobi” i koji se nije mogao braniti jer je bio vezan za krevet. Prema dokumentima iz istrage, pet svjedoka je vidjelo da je pacijenta ljubio i dirao po intimnim dijelovima tijela, a to je, kako se navodi potvrdio i pacijent.

U spisu Tužiteljstva za određivanje pritvora navodi se da osnovana sumnja da je Golić počinio kazneno djelo proizlazi iz izjava 12 svjedoka.  Naime, pet svjedoka je izjavilo da je liječnik pijan u viziti 19. siječnja ljubio pacijenta u usta te da je to nastavio da radi i pored njihovog prisustva. Svjedoci su, kako se navodi, izjavili da su primijetili kod pacijenta ugrize na vratu i druge tragove koji ukazuju na zlostavljanje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!