LJUBUŠKA DESETKA Vištica: S predivnim ambijentom utrka ima veliki potencijal (FOTO)

Ljubuški može biti ponosan na utrku koja je održana u subotu na bajeru uz rijeku Trebižat, a visoke organizacijske standarde postavljene za ovaj događaj će biti izazov ispratiti sljedećih godina jer trkački entuzijasti svakako planiraju ovu utrku učiniti tradicionalnom.

Posebnost utrke na 10 kilometara u Ljubuškom je u činjenici da su kotizacije za nastup besplatne, što nema praktički nijedna utrka u regiji, a u isto vrijeme to je utrka koja svojim novčanim nagradama privlači i klupske atletičare, a ne samo rekreativce. Svi sudionici su poslije utrke imali i besplatan ručak.

U povijest događaja se kao prvi pobjednik upisao Andrej Vištica, najbolji hrvatski Ironman triatlonac koji je rođeni Ljubušak. Vištica je 10km pretrčao za 34 minute i 48 sekundi.

 – U prvom redu mi je drago da se u Ljubuškom organizirala jedna ovakva manifestacija i nadam se da će u budućnosti rasti. Ima potencijala, tu je predivan ambijent, već u prvoj godini je došlo dosta natjecatelja i ne vidim razloga da ne raste u budućnosti, rekao je Andrej Vištica.

Andrej Vištica

 – Meni je osobno utrka bila odličan trening, uvjeti nisu bili lagani za trčanje jer je bilo dosta vruće, ali to je u biti i za očekivati na ovom mjestu u ovo doba godine, zaključio je Vištica koji se priprema za Ironman u Frankfurtu koji je na rasporedu 30. lipnja, a cilj mu je kvalificirati se na Svjetsko Ironman prvenstvo na Havajima.

Pobjednica utrke je bila Alma Hrnjić iz AK Novi Grad Sarajevo sa rezultatom 42:55.

 – Veoma sam zadovoljna utrkom, organizacija je bila odlična, ali je bilo teško trčati na ovakvom vremenu, kazala je Hrnjić kojoj predstojeće srijede slijedi nastup na mitingu u Mariboru (Slovenija) u utrci na 3.000m.

Drugo mjesto u muškoj konkurenciji je pripalo Urošu Gutiću iz Sarajeva koji je trčao 36:20. Još jedan Ljubušak se našao na postolju, treće mjesto je pripalo Anti Pokrajčiću sa 37:06. U ženskoj konkurenciji je drugo mjesto pripalo Dijani Manđeralo sa 45:37, a treća je bila Marija Lesko sa 47:28.

Utrku završilo 150 sudionika

U Ljubuškom je 150 trkača završilo utrku na stazi koja se može okarakterizirati prvenstveno kao cross. U Ljubuškom se trči 5km bajerom, na podlozi koja je miks pijeska, trave i zemlje, prelazi se preko dva mosta, potom istom rutom trči nazad.

 – Oduševljen sam organizacijom i jako mi je drago da se ovoliki broj ljudi odazvao. Mislim da je ovo bio veliki dan za Ljubuški i cijelu trkačku zajednicu u Hercegovini, izjavio je jedan od sudionika utrke, Boris Blažević.

Odlična organizacija

Prvo izdanje Ljubuške desetke prvenstveno je obilježila odlična organizacija utrke, ali potom i velika vrućina koje će se sudionici vjerojatno dugo sjećati. Ljubuška desetka je u kratkom periodu od prvenstveno utrke planirane u sklopu mostarske Sanus motus lige izrasla u nešto puno veće.

Lovrić: Poklon trkačkoj zajednici Hercegovine

Utrka je održana u organizaciji udruge Zdrav Život – Kinezis i Društva pedagoga TZK Ljubuški.

 – Mislim da smo imali uspješno organiziranu utrku. Posebno nam je drago da je pobjednik Andrej Vištica koji je domaći sportaš. I na taj način želimo potaknuti lokalnu zajednicu da se uključe i bave se trčanjem. Ova utrka je bila poklon trkačkoj zajednici Hercegovine. Nadamo se da će ova postati tradicija. Hvala svim volonterima, policiji, biciklistima, GSS-u, hitnoj pomoći Mostar i nadam se da se vidimo i dogodine na još boljoj utrci, rekao je tehnički direktor utrke, Franjo Lovrić.

Piše: Ersan Bijedić, [email protected]

error: Content is protected !!