Luka Ploče ugrožena zbog gašenja Aluminija

Luka Ploče d.d. obavijestila je sve dioničare i javnost o novonastaloj situaciji u vezi s gašenjem proizvodnje u Aluminiju d.d. Mostar.”Gašenje proizvodnje u mostarskoj tvornici, do kojega je došlo u noći s 9. na 10. srpanj, 2019., značajno će se odraziti na poslovanje društva Luka Ploče d.d.”, navodi se na početku.

Iz mostarske tvornice su obavijestili Luku Ploče d.d. kako više nisu u mogućnosti ispunjavati svoje ugovorne obaveze.

“Radi boljega razumijevanja, ističemo kako je 50 posto ukupnih prihoda Luke Ploče d.d. u 2018. g. bilo vezano uz poslovanje s Aluminijem Mostar. Ukupna količina robe pretovarene u luci koja je direktno ili indirektno vezana uz Aluminij iznosila je 233.000 tona. Aluminij Mostar jedan je od naših najznačajnijih partnera”, naveli su.

Za kraj se navodi da Uprava Luke Ploče d.d. ulaže maksimalne napore kako bi se što uspješnije nosila s novonastalom situacijom i stabilizirala poslovanje.

One thought on “Luka Ploče ugrožena zbog gašenja Aluminija

  • srpanj 12, 2019 at 1:01 pm
    Permalink

    Lancano ce krenuti … bit ce jos gore …. eto kako nam politika vodi privredu …. postavlja samo direktore , upravne i nadzorne odbore, dobre i predobre plate i naknade za nase prilike …… i onda KOLAPS

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!