BiH traži najbolje pilote papirnatih aviona!

Nema kerozina, nema motora, ali imaju pilote i lete! Desetine tisuća aviona od papira i ove godine vinut će se u nebo širom svijeta, a samo najbolji iz nacionalnih Red Bull Paper Wings kvalifikacija doletjet će do svjetskog finala koje će se u svibnju održati u austrijskom Hangaru-7 u Salzburgu gdje su izloženi eksponati nekih od najspektakularnijih letjelica na svijetu.

Žiri će i ovaj put ocjenjivati najduže vrijeme letenja, najveću razdaljinu i akrobatsku vještinu, a iako zvuči jednostavno, nije. Zbog toga preporuka organizatora studentima je da već sada krenu s pripremama.

Novost ovogodišnjeg natjecanja je ta što će kategorija “Akrobatska vještina” biti realizirana online. Studenti su pozvani da o tome snime i kratki Instagram video, a sve informacije o tome mogu se pronaći na zvaničnoj stranici natjecanja.

Također, ove godine studenti imaju mogućnost “letačke vještine” dići na novi nivo tako što će instaliranjem aplikacije moći naučiti kako ispravno presaviti papir na te avione, pratiti sve rezultate, ali i takmičiti se u zabavnoj igri koja će im povećati šanse da, ukoliko završe kao nabolje rangirani, osvoje posebno Red Bull Air Race vikend iskustvo zajedno s pobjednicima u glavne tri kategorije.

Bh. kvalifikacije već 21. veljače otvara Banja Luka u sportskoj dvorani studentskog centra Nikola Tesla koja se nalazi u kampusu, potom je na redu Tuzla 26. 2. (univerzitetska sala). Zatim slijede natjecanja u Mostaru 6. 3. (Sportska dvorana Sjeverni logor – Univerzitet Džemal Bijedić), Sarajevu 14. 3. (Sportska dvorana Grbavica) te Istočnom Sarajevu 21.3. 2019. (Sportska dvorana Peki, Pale).

Najbolji piloti papirnatih aviona sa bh. kvalifikacija imat će priliku svoje umijeće pokazati na državnom finalu krajem ožujka, a najbolji iz sve tri takmičarske kategorije će imati priliku predstavljati BiH na velikom svjetskom finalu u Austriji.

BiH je, podsjećamo, na velikom svjetskom finalu u austrijskom Salzburgu imala predstavnike četiri puta, a najveći uspjeh 2012. ostvario je Almir Kišija s drugim mjestom u kategoriji “Najduža razdaljina”, dok je peto mjesto u disciplini “Najduže vrijeme” ostvario Vladimir Stanić.

Sve informacije o pravilima, prijavama, aplikaciji, kao i samom natjecanju, možete pronaći na zvaničnoj stranici paperwings.redbull.com/ba-bs/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!