Vino i čokolada nisu zdravi?

Za sve nas koji se nakon napornog dana volimo opustiti uz čašu Caberneta i nekoliko redova crne čokolade uz pomisao da u tijelo unosimo antioksidanse, novo istraživanjedonosi tužne vijesti. Čini se da hranjiva tvar koja se nalazi u ove dvije poslastice, resveratrol, zapravo ne djeluje na smanjenje upala i ne utječe pozitivno na vaše zdravlje ako je uzimate u malim količinama kakve se nalaze u crvenom vinu i čokoladi.

U velikom dozama, spoj je super i može produljiti životni vijek, javlja Forbes, ali čaša vina dnevno neće imati veliki utjecaj na zdravstveno stanje vašeg srca. Ako upravo razmišljate koliko ste puta pročitali članak u kojem vas uvjeravaju da su ove namirnice dobre za vas, i mi smo! Proteklih nekoliko godina objavljeno je mnogo istraživanja na ovu temu, a rezultirale bi različitim zaključcima pa i ovo uzimamo sa zrnom sumnje.

Ipak, prema našem stručnom mišljenju, crna čokolada i vino zaista imaju pozitivan učinak na zdravlje, i to barem ono psihičko.

Image result for vino i cokolada
error: Content is protected !!