Majstor klasične gitare Sanel Redžić u Mostaru

Nakon uspješnih koncerata u Parizu i Sarajevu, majstor klasične gitare Sanel Redžić večeras u 20 sati održat će koncert u Narodnom pozorištu Mostar, u sklopu svoje prve bosanskohercegovačke koncertne turneje.

Sanelova ideja je da pored prezentovanja svog umjetničkog programa, kojeg godinama usavršava s profesorima najprestižnijih svjetskih univerziteta, svoje znanje i iskustvo prenese na mlade gitariste širom Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Narodnog pozorišta Mostar.

Shodno tome je u svakom gradu u kojem će realizovati koncert zamišljena i realizacija masterclassa sa učenicima muzičkih/glazbenih škola. Nakon sjajnog masterclassa u Sarajevu, Sanel je danas radio s učenicima muzičkih/glazbenih škola u Mostaru, uz odaziv velikog broja djece.

“Vrlo sam sretan i ponosan na sve učenike koji su danas na mom predavanju. Kao i mnogo puta do sada uvjerio sam se da ova zemlja obiluje talentima, kako u kulturi tako i u svijetu klasične gitare te da je Mostar oduvijek bio rasadnik za velike talente”, izjavio je Redžić.

Dodao je kako mu je drago što je svoje dugogodišnje iskustvo i znanje uspio prenijeti na mostarske učenike te njihovu kreativnost usmjeriti u ispravnom smjeru, poručivši kako je današnji čas bio samo početak dugogodišnjeg procesa edukacije koju namjerava nastaviti u budućnosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!