Maloljetnik sa očevog računa skidao novac i plaćao internet igrice

Policija je na području općine Gacko evidentirala maloljetnika koji je sa očevog računa u banci skinuo 2.146 maraka da bi platio igrice na mobilnom telefonu, potvrdio je načelnik Policijske uprave Trebinje Žarko Laketa.

Nakon što je otac prijavio da na njegovom računu u jednoj banci nedostaje novac, policija je došla do saznanja da je njegov maloljetni sin igrao igrice na telefonu i da je ušao u jednu aplikaciju koja je zahtijevala plaćanje.

– U očevom odsustvu sin je iskoristio priliku i skinuo je broj kartice i na taj način je plaćao igrice, rekao je Laketa novinarima u Trebinju.

Maloljetnik je mlađi od 14 godina, a, prema Zakonu o kaznenom postupku, te osobe ne podliježu kaznenoj odgovornosti.

Laketa je ukazao da je jedan od zabrinjavajućih podataka i porast maloljetnika koji su počinili kaznena djela.

On je istakao da je u posljednjih sedam mjeseci evidentirano 13 maloljetnika koji su počinili kaznena djela, odnosno šest više u odnosu na isti period prošle godine, a 11 maloljetnika kao počinitelja prekršaja javnog reda i mira, što je za četiri više u odnosu na prvih sedam mjeseci 2016. godine.

– Najčešće je riječ o imovinskim kaznenim djelima, te tuči i fizičkom napadu, istakao je Laketa i dodao da je u Trebinju evidentirano i nekoliko maloljetnika koji konzumiraju opojnu drogu.

On je pozvao roditelje da vode brigu o svojoj djecu i da im se što više posvete, napominjući da je policija u prethodnom periodu održala 54 predavanja u školama o temi maloljetničke delikvencije.

– Očito da je to nedovoljno i u narednom periodu ćemo zajedno sa svim nadležnim ustanovama i institucijama više da radimo po ovom pitanju. Roditelji bi trebalo mnogo više pažnje da posvete svojoj djeci, da su u tijeku što rade i gdje se kreću, istakao je Laketa.

error: Content is protected !!