Marin Čilić u Vukovaru organizira kamp za mlade tenisače

Teniska priča za djecu nastavlja se u Vukovaru. Sport je jedan od ključnih faktora za zdravi razvoj djece. Kako bi približili tenis djeci, podsjetili ih kako je sport bitan za njihovo zdravlje već petu godinu u Vukovaru se organizira besplatni teniski kamp za djecu. Osim širenja poruke o bitnosti bavljenja sportskom aktivnosti tijekom cijele godine, poruka zajedništva i važnost timskog rada jednako je bitan cilj ovog projekta.

Idejni začetnik Tenis kampa Vukovar je Dino Ilečić, rođeni Vukovarčanin te i sam bivši tenisač, a sada znanstvenik u sportu. S obzirom na posebne okolnosti uzrokovane virusom COVID-19, ove godine Dino i njegovi kolege treneri iz Švedske neće moći biti u Vukovaru. No zato, organizatorsku palicu preuzima Teniski klub Borovo naselje te trener Pero Cvitković.

Teniski kamp, u kojem će sudjelovati 75 djece i ove godine će se održati na terenima Teniskog kluba Borovo naselje. Treninzi će se odvijati u manjim grupama kako bi se lakše provodile preporuke vezane za posebnu situaciju oko COVID-19 virusa. Kamp traje sve do subote 31. srpnja 2019. godine. Tijekom trajanja kampa djeca će, osim savladavanja backenda, forhenda i servisa, učiti i o vrijednostima fair playa.

Zaklada Marin Čilić i ovu godinu je podržala je kamp te uz novčanu donaciju donirala opremu svoga partnera tvrtke HEAD. Donirana oprema koristi se tijekom cijele godine u čak šest podružnica Tenis kluba Borovo naselje koja su okolici Vukovara., a gdje djeca pod subvencioniranim cijenama mogu trenirati i uživati u tenisu.

error: Content is protected !!