MARIN ŠEGO: Od dana prekida aktivnosti svi u klubu smo na trošku države s 80 posto neto iznosa

Međugorac Marin Šego se nakon sjajne role na Europskom prvenstvu na vratima hrvatske rukometne reprezentacije i osvojenog srebra, vratio klupskom rukometu i svom Montpellieru.

Po prekidu francuskog prvenstva već sredinom ožujka je odlučio sa ženom i djecom krenuti za Međugorje, ali stigle su ih brojne prepreke.

 – Predsjednik kluba mi je rekao da sam slobodan i da nema nikakve zabrane izlaska iz zemlje. Za ostale zemlje ne zna propise. Mi smo odlučili riskirati i ujutro smo krenuli prema Barceloni. Tek što smo izašli na autoput, dobili smo informaciju da su sve karte za jedini direktni večernji let rasprodane, a mi ih nismo stigli u toj silnoj gužvi kupiti. Vratili smo se u stan, prespavali, pa sutradan krenuli na let Marseille – Budimpešta. Opet je tu bilo mali milijun pitanja, možemo li u Mađarsku, moramo li u izolaciju, što se događa s letom Budimpešta – Sarajevo i slično. Svugdje se mjeri temperatura, provjerava gdje si bio, itd. Uglavnom da skratim, uspjeli smo sve to proći i stigli doma, rekao je za stranicu HRS-a Marin Šego.

U svom Međugorju nastoji korisno iskoristiti vrijeme, trenira redovito i uči francuski. Na vezi je sa suigračima koji su većinom ostali u Francuskoj.

 – Osim mene i Šveđanina Frederica Petterssona svi drugi igrači su ostali u Montpellieru, jer su mislili da će epidemija trajati kratko. Ali nažalost, to nije tako. U Francuskoj je vrlo teško stanje. Iz stana se ne smije izaći bez valjane propusnice, pa makar išao u trgovinu, kaže Šego i ističe da je Montpellier sjajno organiziran klub.

 – U danu kada sam dobio dopuštenje da mogu napustiti zemlju, rečeno mi je da klub s mojom plaćom više nema ništa. Od dana prekida aktivnosti svi mi u klubu smo na trošku države s 80 posto neto iznosa. Nevjerojatno, ali istinito. U domaćem prvenstvu smo bili dosta slabi i izgubili neke susrete koje objektivno nismo smjeli, ali u Ligi prvaka smo bili jako dobri. Čeka nas Flensburg u osmini finala, s tim da imamo prednost domaćeg terena.

Šego ističe da novi EHF kalendar je teško izvodiv misija.

 – Po tom planu, trebali bi igrati tijekom najtoplijih dana ljeta. Vrlo vjerojatno će sve ovo potrajati još mjesec, mjesec i pol dana. Tko smije riskirati zdravlje da odmah uđe u natjecanje i najjače utakmice, od završnice liga do Lige prvaka, pita se Međugorac.

Šego će u vrijeme odigravanja OI u Tokiju sljedeće godine imati 35 godina.

 – Jako mi je žao zbog odgode. Silno sam se veselio Tokiju. Euro je pokazao da imamo jednu jako, jako dobru ekipu i tko zna što bismo sve tamo bili u stanju napraviti. Naravno da smo se prije toga trebali kvalificirati. Ne brinu me godine. 35 godina za vratare su skoro najbolje godine. Šalim se, naravno. Nemam problema s kilogramima, ozljedama, a nadam se i da će forma biti takva da me izbornik zove, zaključio je Marin Šego. J.S.

Samo da prođe ovo korona zlo

Šego je u Međugorju vlasnik hotela Tau.

 – Moja supruga Ana se toga sjetila. To je simbol života, križ koji nose milijuni mladih, zapravo stari franjevački znak. To je ujedno i posljednji znak hebrejske abecede, koji kasnije od Europljana dobiva znak slova T. Nevjerojatno je da se toga nitko nije sjetio prije u Međugorju, a ono postoji dugo godina. Ide dobro. Mi smo zadovoljni. Ja sam više gost, nego vlasnik, jer iznad imamo stan u kojem živimo. Malo je prazan ovih dana, ali kako svima, tako i nama. Doći će bolji dani. Samo da prođe ovo korona zlo, i da se vratimo normalnom načinu života.

error: Content is protected !!