MEDIJSKI RAT Oporba tvrdi da je SNSD uzurpirao javni servis

SDS i njezin predsjednik Vukota Govedarica nastavili su jučer medijski rat sa Radio Televizijom Republike Srpske. Govedarica je jučer sazvao konferenciju za medije na kojoj je govorio samo o RTRS-u i njegovom menadžmentu, te se na političku situaciju u zemlji i ostale probleme uopće nije osvrtao. Kazao je Govedarica kako su odnosi između RTRS-a i oporbe  u RS-u kulminirali, te kako je direktor RTRS-a Draško Milinović zajedno sa urednicima te televizije uzurpirao javni servis RS-a.

Stav oporbe

-Oni su pretvoreni u partijski megafon SNSD-a i umjesto da bude korektiv vlasti i zaštiti javnost imamo javni servis u službi jedne partije, kaže Govedarica i dodaje kako je RTRS po nalogu SNSD-a krenuo u sataniziranje i rat prema SDS-u.

-Koristeći se gebelsovskim metodama, da svaka laž izrečena 100 puta postaje istina, nalozima pretpostavljenih, RTRS je krenula u sataniziranje i veliki medijski rat prema SDS, i ne samo prema nama nego i ostalim oporbenim partijama u RS, kazao je Govedarica. On traži od ove televizijske kuće da zaustavi podjele među srpskim narodom, koje su evidentne, i traži da se dekontaminira zatrovani prljavi medijski prostor.

Podsjetio je Govedarica i na financijsko stanje na RTRS-u kazavši kako se ovaj javni servis nalazi u najtežoj financijskoj situaciji od kada je osnovan. Rekao je kako dug RTRS-a prema radnicima za neuplaćene doprinose iznosi 4,6 milijuna maraka, a dug prema BHRT-u 11 milijuna maraka. Kada je u pitanju dug prema dobavljačima

Govedarica je kazao kako nitko ne zna cifru tih dugovanja, ali kako su ogromna.

Zapitao je nakon svega Milinovića koliko ima stanova i kako ih je kupio, koji automobil vozi, koliko su plaćeni prenosi Roland Garrosa, koliko košta nabavka programa, osjeća li se odgovornim za loše financijsko stanje i neisplaćene doprinose, od koga je kupovao opremu…. Zapitao je Govedarica direktora RTRS-a i koje reference ima Srđan Džajić za imenovanje na mjesto zamjenika direktora osim te što je Milinoviću kum. Zatražio je Govedarcija i javni odgovor na pitanje da li je istina da informativni program RTRS-a kreira ured premijerke RS-a Željke Cvijanović. SDS također zanima stav direktora RTRS-a o HDZ-ovom zakonu o Javnom sistemu.

RTRS odgovorio

Generalni direktor Radio-televizije Republike Srpske /RTRS/ Draško Milinović rekao je da će lider SDS-a Vukota Govedarica neistinite tvrdnje o RTRS-u i njemu osobno morati da dokaže u nadležnoj pravosudnoj instituciji.

Reagirajući na izjave lidera SDS-a, Milinović ga je pozvao da posjeti menadžment RTRS-a da bi dobio točne informacije i podatke o svim pitanjima koja ga zanimaju.

On ga je pozvao da to učini što prije jer će ga, kako je naveo, odgovori na apsolutno sva postavljena pitanja iznenaditi, prenosi RTRS.

Milinović je dodao da mu je žao što Govedarica u javnim istupima po tko zna koji put potvrđuje da je potpuno neinformiran i neupućen i što svoje visoke funkcije koje obavlja, svodi na “mlaćenje prazne slame”.

Piše: Vanja Bjelica-Čabrilo, [email protected]

 

error: Content is protected !!