Merkur BH osiguranje proslavilo 15. rođendan

SARAJEVO – Merkur BH osiguranje, dobitnik Best Buy Awarda za 2017/2018 godinu te kompanija u vlasništvuVienna Insurance Group, vodeće osiguravajuće grupaciji u Austriji, Centralnoj i Istočnoj Europi, obilježilo je u Sarajevu 15 godina uspješnog poslovanja.

Društvo je osnovano 2003. godine u Bosni i Hercegovini i do danas broji preko 219.000 zaključenih ugovora o osiguranju. Zahvaljujući preko 200 godina dugoj tradicijii aktivnoj podršci matične kuće iz Austrije, Merkur BH osiguranje je jedan od vodećih osiguravatelja života te društvo s najvećom mrežom prodajnih partnera u financijskom sektoru u BiH. S gotovo 155 milijuna KM aktive kompanija je pozicionirana među TOP 3 osiguravajuća društava u Bosni i Hercegovini.

Sretni zbog jubileja

-Jako smo sretni zbog jubileja kojim danas obilježavamo 15. godina našeg rada u BiH i doprinosa u promicanju svijesti o potrebi zaštite najvrijednijeg – života i zdravlja nas i naših najmilijih. Ponosni smo na činjenicu da smo našim inovativnim pristupom pod sloganom „Danas za Vaše sutra“ prepoznati kao jedinstvena osiguravajuća kuća u našoj zemlji koja nudi preventivne programe osiguranja i usluge kao odgovor na izazove modernog načina života. Iskoristila bih ovu priliku da se zahvalim svim našim osiguranicima, partnerima, medijima, prijateljima Merkur BH osiguranja, a naročito našim zaposlenicima, na ukazanom povjerenju i podršci koja nam je osigurala da danas slavimo ovaj vrijedni jubilej. Hvala vam i želim nam svima sretan 15. rođendan!, istaknula je Sabina Mujanović, direktorica Merkur BH osiguranja.

U svojim nastojanjima da posredstvom uvođenja najznačajnijih europskih programa osiguranja života i zdravlja pruže što veći stupanj financijske i socijalne zaštite stanovništvu BiH, Merkur BH osiguranje je prvo osiguravajuće društvo koje je u BiH osiguralo teške bolesti, transplantaciju matičnih ćelija uzetih kod poroda te prvo osiguravajuće društvo koje je ponudilo osiguranje kredita u svrhu rasterećenja dužnika i žiranata od drugih sredstava obezbjeđenja.

Značajni projekti

U smislu unapređenja zdravlja i kvalitete života u BiH, Merkur BH osiguranje je pokrenulo značajan broj projekata od kojih se već drugu godinu zaredom realizuju i izdvajaju projekat uspostavljanja boljih uvjeta boravka i ishrane u osnovnim školama pod nazivom ‘’U zdravojškoli zdrava djeca’’ kao i noćna trka “Merkur Run 4 Lifestyle” kojom se sudjelovanjem više tisuća sudionika potiče zdrav i aktivan životni stil.

-Veoma smo ponosni na 15. Godina aktivnog i uspješnog partnerstva s našim osiguranicima i njihovim obiteljima. Kao izraz našeg dubokog poštovanja i zahvalnosti za dugogodišnje povjerenje, odlučili smo se da u narednih mjesec dana u kojima proslavljamo naš rođendan, svim našim trenutnim i novim osiguranicima poklonimo do 15% popusta za 15. rođendan i to na sve novozaključene ugovore životnog osiguranja.

Pored toga, sve naše klijente očekuju i prigodni pokloni i iznenađenja, stoga pozivamo sve zainteresirane da se jave u najbližu podružnicu Merkur BH osiguranja te iskoriste ove fantastične rođendanske popuste, rekao je Borislav Doder, Izvršni direktor Merkur BH osiguranja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!