“Milanović ima razloga biti zahvalan Čoviću”

Žarko Puhovski, dugogodišnji profesor Filozofskog fakulteta u Zagrebu, i Slavo Kukić, profesor Sveučilišta u Mostaru, u najnovijem Mostu Radija Slobodna Evropa govorili su o tome da li će izbor Zorana Milanovića za predsjednika Hrvatske uticati na poboljšanje odnosa između Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

“U Bosni i Hercegovini doista nemamo jedinstvenu niti unutarnju, niti vanjsku politiku. Bosna i Hercegovina ne funkcionira kao jedinstvena politička zajednica. Kad je riječ o Hrvatskoj, izbor novog predsjednika nije dovoljna pretpostavka da bi došlo do kvalitativnih promjena u odnosu na Bosnu i Hercegovinu. O takvim promjenama moglo bi se govoriti tek u slučaju da na slijedećim parlamentarnim izborima dođe do promjene vlasti. Što se tiče gospodina Milanovića, želim vjerovati da će on emitirati drugačije poruke od onih koje je emitirala gospođa Grabar Kitarović, iako su neki njegovi stavovi iz perioda kada je bio premijer za mene bili problematični”, kazao je Kukić.

Bilo je riječi o tome da li su opravdana očekivanja bošnjačkih političara da će Milanović imati pozitivniji stav prema Bosni i Hercegovini nego njegova prethodnica Kolinda Grabar Kitarović, da li će Milanović podržavati lidera bosanskohercegovačkih Hrvata Dragana Čovića i pored toga što je Čović vodio žestoku kampanju protiv njega.

“Da se razumijemo: Milanović vjerojatno ima razloga da zbog svega onoga što se događalo na sam dan izbora bude zahvalan Draganu Čoviću. Ja sam poprilično siguran da su veliki redovi na biralištima u Bosni i Hercegovini motivirali liberalni dio hrvatskog biračkog tijela, koji nije kanio izaći na izbore, da ipak ode na biračko mjesto i glasuje kako bi spriječili da se odluka o predsjedniku Hrvatske donosi izvan Hrvatske. Mislim da euforija bosanskohercegovačkih Hrvata oko izbora u Hrvatskoj nije dobra niti za Hrvatsku, niti za Bosnu i Hercegovinu, niti za Hrvate u Bosni i Hercegovini”, poručio je Kukić.

11 thoughts on ““Milanović ima razloga biti zahvalan Čoviću”

 • siječanj 20, 2020 at 10:52 am
  Permalink

  Da nisu opet Bosnjaci krivi za pobjedu Milanovica .

  Reply
 • siječanj 20, 2020 at 8:39 pm
  Permalink

  Je kriv kukic kriv kadaje kido lancice dijeci po skoli i bacao podnoge sucin se sada hvali

  Reply
  • siječanj 20, 2020 at 9:13 pm
   Permalink

   I onda, koliko je to Hrvata glasalo u BiH da bi se neki Hrvati u Hrvatskoj toga prepali?
   Ma daj, vise ne budalite. Od 41. godine do danas je razlog isti. A “pametni” to koriste.

   Reply
 • siječanj 22, 2020 at 10:53 am
  Permalink

  kanite se više kukića pošteniji je od svih u hdz

  Reply
 • siječanj 22, 2020 at 11:30 am
  Permalink

  You completed certain nice points there. I did a search on the theme and found nearly all folks will go along with with your blog.

  Reply
  • siječanj 25, 2020 at 3:01 am
   Permalink

   What a heck you comment about?!? Mr. Administrator please remove those idiotic comments from our site! Thanks in advice!

   Reply
 • veljača 2, 2020 at 1:30 pm
  Permalink

  Valuable info. Lucky me I found your website by accident, and I’m shocked why this accident didn’t happened earlier! I bookmarked it.

  Reply
 • veljača 2, 2020 at 8:30 pm
  Permalink

  Just a smiling visitant here to share the love (:, btw great style. “Reading well is one of the great pleasures that solitude can afford you.” by Harold Bloom.

  Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!