Milićević u Washingtonu na sastancima Svjetske banke i MMF-a

Federalna ministrica financija Jelka Milićević u delegaciji državnih i entitetskih vlasti boravi u Washingtonu na godišnjim sastancima Svjetske banke i Međunarodnoga monetarnog fonda (MMF), priopćeno je iz Federalnog ministarstva financija.

Godišnji sastanci guvernera Grupe Svjetske banke i Međunarodnoga monetarnog fonda okupljaju predstavnike središnjih banaka, ministarstava financija i razvoja, privatnoga sektora, organizacija civilnoga društva i sveučilišne profesore s ciljem rasprave o pitanjima globalnoga značaja, osobito o temama ekonomskih izgleda, ublažavanja siromaštva, poticanja razvoja te učinkovitosti pružene pomoći.

Organizirani su različiti seminari, regionalna izvješća, konferencije i drugi događaji usredotočeni na svjetsku ekonomiju, međunarodni razvoj i svjetski financijski sustav.

Ministrica Milićević, u svojstvu alternativnoga guvernera MMF-a za BiH za godišnje sastanke 2017., u petak je sudjelovala na plenarnoj sjednici guvernera iz 189 zemalja članica Svjetske banke i MMF-a.

Prisutnima su se obratili predsjednik Svjetske banke Jim Yong Kim i izvršna direktorica Međunarodnoga monetarnog fonda Christine Lagarde.

Ministrica je također sudjelovala na sastanku Belgijsko-nizozemske konstituence, koja broji 15 zemalja članica, među kojima je i BiH.

U subotu je održan niz bilateralnih sastanaka delegacije s predstavnicima MMF-a i Svjetske banke, na kojima se raspravljalo o dosadašnjoj i budućoj suradnji dviju financijskih institucija s BiH.

error: Content is protected !!