Milin: Timski smo ispunili sve zahtjeve trenera za veoma važnu pobjedu

S rosterom kakav posjeduje klub, Čapljinci su osuđeni, u najboljem slučaju, na jako neizvjesne utakmice u Ligi 12 i utrku za ostanak u prvenstvu Bosne i Hercegovine.

Tako se poklopilo i protiv jednog od konkurenata u ovoj utrci, ekipe Proma iz Donjeg Vakufa, kojeg je sastav trenera Borisa Džidića savladao (65:62) tricom Matije Milina nepune 4 sekunde prije isteka regularnog vremena. Činilo se da bi ovaj meč mogao otići u produžetak kod 62:62, ali je Milin preuzeo odgovornost i pogodio za tri poena.

 – Ovog puta sam ja, drugi put će netko drugi, najbitnije je da smo pobijedili, kazao je Matija Milin o ovom ubačaju te prokomentirao trijumf Čapljinaca u okviru 14. kola Lige 12.

 – Ovo je bila veoma važna pobjeda. Cilj je bio da njihovog najboljeg igrača, Erwin Lee Carblea, uvedemo u problem s prekršajima. To smo i napravili i na kraju uspjeli izboriti pobjedu. Mislim da smo timski odradili sve što je trener zahtijevao od nas, kazao je Milin.

A trener Boris Džidić je opet spomenuo probleme s kojima se ekipa susreće. Čapljinci su ovih dana imali na probi još jednog Amerikanca koji međutim nije zadovoljio pa je igrački kadar i dalje skraćen.

 – Evidentno od nekih stvari ne možemo pobjeći, imamo samo Branislava Berbakova na mjestu playmakera, zbog visoke temperature nam je nedostajao Vladimir Ivelja koji nam je jedan od nositelja igre, plus taj jedan grč rezultata da moramo pobijediti utakmice kao što je ova, podsjetio je Džidić pa dodao da je utakmica s Promom bila slična onoj sa Zrinjskim, samo su ovoga puta slavili Čapljinci.

 – Nismo je uspjeli prelomiti u nekoliko situacija, ali smo ipak na kraju izvukli ovu utakmicu. Doslovno smo je izvukli na obranu gdje smo njihovog najboljeg igrača Carblea, koji je na oko 20 poena u prosjeku, sveli na 9. Opteretili smo ga prekršajima i to je bilo ključno, čestitam momcima. S ovim ćemo dobiti još više samopouzdanja. Idemo u Vogošću da dobijemo, tu smo favoriti i idemo da se izvlačimo iz zone ispadanja, poručio je Džidić.

Preston Bungei je bio najučinkovitiji igrač Čapljine sa 16 poena i 15 skokova, Milan Lužajić je ubacio 15, a Milin 11 uz 7 skokova. Kod gostiju je najbolji bio Imran Fazlić sa 16 koševa, dok je Vuk Miladinović dodao 12. Čapljincima slijedi gostovanje Vogošći koja je na 0-14 skoru.

 – Oni su na polusezoni dosta promijenili ekipu, doveli su dva Amerikanca, ali su neki njihovi stožerni igrači otišli. Nemaju pobjede i nadam se da je neće upisati ni protiv nas. Mi ćemo se za taj meč pripremati kao da je finale Svjetskog prvenstva, izjavio je Boris Džidić. Er.B.

Frljak: Carble nije bio na svojoj razini

Trener Proma Hamdo Frljak je čestitao Čapljincima na pobjedi.

 – Bili su na kraju sretniji poslije nervozne utakmice za obje ekipe. Doveli smo se u fazu da se borimo grčevito za ostanak, ovo nam je već peta – šesta utakmice gdje smo bili na jednu loptu. Ne mogu da nađem igrača koji će nam napraviti zadnji napad i realizaciju, ali takav je sport. Gledat ćemo da dobijemo kući što možemo i ostanemo u borbi za ostanak. Očito se osjeti pritisak na igračima, imamo neke padove u igri, kratku klupu gdje ne možemo doći do daha u trenucima kad se lomi utakmica. Ovog puta je Carble bio dosta nervozan, nije bio na razini svoje igre, a bez njega smo sigurno hendikepirani, kazao je Frljak.

U potrazi za playom

Čapljina je uoči meča s Promom na treninzima imala playmakera iz SAD-a, međutim on nije zadovoljio očekivanja na ovoj probi. Potraga za pojačanjem se nastavlja…

 – Sigurno će se u ovih par dana opet pojaviti jedan igrač kojeg ćemo istestirati kako bi vidjeli je li za nas, najavio je Džidić.

error: Content is protected !!