Ministar Bošković: NATO poražava velikodržavne projekte u regiji

Ministar obrane Crne Gore Predrag Bošković vjeruje da će na zapadnom Balkanu biti nastavljen proces širenja NATO-a, jer su ulaskom u Savez, kako je kazao, poraženi svi velikodržavni projekti.

 Ulaskom jedne po jedne zemlje zapadnog Balkana u NATO, sigurnosna situacija regije svakako se relaksira, kazao Bošković u intervjuu makedonskoj 1TV.

 “Makedonija i Crna Gora, kao dvije male države na zapadnom Balkanu, koji je bio toliko turbulentan kroz sva stoljeća, a ne samo posljednja dva desetljeća, ulaskom u NATO rješavaju mnoga pitanja. Poraženi su svi velikodržavni projekti koji su uključivali Makedoniju ili Crnu Goru kao svoj integralni dio. Samim tim, smatramo da se sužava prostor radikalnim elementima da izazivaju nestabilnost za ratove na prostorima bivše Jugoslavije, odnosno zapadnog Balkana”, kazao je ministar Bošković.

 On je istaknuo da je “veoma dobra vijest” za cijelu regiju to što je Republika Sjeverna Makedonija na dobrom putu da postane punopravna članica NATO-a, ukazujući da će od toga imati i značajne ekonomske koristi, kao što već ima i Crna Gora.

 Istaknuo je također kako je Crna Gora spremna podijeliti svoja iskustva ostalima da uđu u NATO.

error: Content is protected !!