MIRO KOVAČ OŠTRO PO PLENKOVIĆU: Treba nam objasniti svoje poteze

“Aktualni politički trenutak je ozbiljan. Stoga na stranačkim tijelima očekujem raspravu ne samo o kolegi Hasanbegoviću nego i o raskidu koalicije s Mostom i o tome što dalje, s kojim će političkim strankama HDZ surađivati da bi dugoročno osigurao stabilnu saborsku većinu i političku stabilnost Hrvatske”, izjavio je međunarodni tajnik stranke Miro Kovač za Jutarnji list.

Sve veći broj istaknutih članova stranke HDZ-a ima sličan stav i smatra da se treba raspraviti o potezu Andreja Plenkovića, no Kovač je jedini koji se je to usudio javno i zatražiti. Iako nakon poslije sjednice Vlade na kojoj je Plenković razriješio ministre HDZ-ovci su njegov potez ocijenili kao hrabar i državnički, sada je sve više onih koji mu zamjeraju što se prije takve odluke nije konzultirao s članovima Predsjedništva. Vrhunac se dogodio kada su stigli rezultati ankete Cro Demoskop koja pokazuje da je pao rejting i stranke i njezina predsjednika.

“Prvi put je Plenković najnepopularniji hrvatski političar. Tako je bilo i za Karamarka i znamo kako je to završilo”, reklo je nekoliko HDZ-ovaca iz vrha stranke, piše Jutarnji list.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!