Miroslav Škoro: Aluminij jasan pokazatelj nebrige hrvatskih političkih elita s obje strane granice

Kandidat za predsjednika Republike Hrvatske i pjevač Miroslav Škoro oglasio se vezano uz slučaj gašenja proizvodnje u mostarskom Aluminiju.

“Gašenje mostarskog Aluminija još je jedan udarac opstojnosti Hrvata u BiH i jasan pokazatelj nebrige hrvatskih političkih elita s obje strane granice o interesima našeg naroda. Republika Hrvatska dozvolila je propast tvrtke u kojoj ima vlasništvo nad 12% dionica i o kojoj ovisi 50% prometa Luke Ploče, a hrvatski političari koji participiraju u Vladi Federacije BiH suodgovorni su za krah Aluminija koji je gospodarska žila kucavica Hercegovine.

Poražavajuće je što ti deklarativni borci za nacionalne interese nisu izašli iz vlasti koja se maćehinski odnosila prema mostarskom gigantu dok je propale industrije iz većinski bošnjačkih područja obilno subvencionirala. Činjenica da su tvrtke poput zeničkog ArcellorMittala dobivale električnu energiju po kudikamo povoljnijim uvjetima od Aluminija dokaz je dvostrukih kriterija i samo jedan u nizu primjera diskriminacije hrvatskih krajeva u susjednoj državi.

Kao predsjednik Hrvatske tražit ću da se država odgovorno odnosi prema svome vlasništvu, kako u Hrvatskoj, tako i izvan njezinih granica, i da pitanjima političkog, kulturnog i gospodarskog jačanja Hrvata u BiH pristupa strateški, a ne kao dosad stihijski, kako bi se slične tragedije u budućnosti izbjegle. Podržavam prosvjed radnika Aluminija i građana koji su se s njima solidarizirali, a od predstavnika vlasti očekujem da učine sve što je u njihovoj moći kako bi se Aluminij ipak sačuvalo”, kazao je Škoro.

4 thoughts on “Miroslav Škoro: Aluminij jasan pokazatelj nebrige hrvatskih političkih elita s obje strane granice

 • srpanj 12, 2019 at 10:59 am
  Permalink

  Mislim da ovo nije dobar pristup,a evo zašto. Gašenje Aluminija treba gledati kao udar na opstojnost građana BiH, jer se to reflektuje na sver građane koji su na kraju krajeva, u najvećoj mjeri, na ovaj ili onaj način subvencionirali postojanje firme koja je decenijama pravila gubitke i služila kao paravan za izvlačenje novca iz BIH ili u za finansiranje političkih struktura. Navod ” da je vlada subvencionirala “propale industrije iz većinski bošnjačkih područja” je paušalan i neistinit te bi bilo dobro da se navede i koji su to giganti. Osim toga koliko je novca do sada pojeo Aluminijum moglo se finasirati desetine firmi.
  Hrvatska se treba konsekvento odnositi prema vlasništvu svih pa i vlasništvu BiH u Hrvatskoj jer to vlasništvo pripada jednim dijelom i bosanskim Hrvatima. Za Škoru drži s ti Hrvatske i tamo brani nacionalni interes, jer kako ste krenuli uskoro neće biti Hrvata ni u BiH a ni u Hrvatskoj ( a bogme ni ostalih ).

  Reply
 • srpanj 12, 2019 at 11:47 am
  Permalink

  Nemam sta dodati samo da kazem jebo zemlju koju ce voditi pjevaci i jos gorei narod koji ve ga sljediti i glasati za njega

  Reply
 • srpanj 12, 2019 at 11:47 am
  Permalink

  Nemam sta dodati samo da kazem jebo zemlju koju ce voditi pjevaci i jos gorei narod koji ve ga sljediti i glasati za njega

  Reply
  • srpanj 12, 2019 at 12:38 pm
   Permalink

   Pa eto tebe vodi profesionalni politicar,prije njega njegov otac profesionalni politicar,jeli tebi i susjedu ti dobro?
   Ista bolje u zadnjih 30 godina?
   Ne laprdaj alaha ti

   Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!