MISLILI SU DA JE OTET: Šef banke u Hrvatskoj ispraznio sef, s 11 milijuna pobjegao u BiH

Voditelj poslovnice banke u Vrlici u Hrvatskoj nestao je sa najmanje 11 milijuna kuna koje je uzeo iz sefa banke, prenosi Slobodna Dalmacija. Izvor navodi kako je krađa otkrivena u ponedjeljak, 11. studenog, u jutarnjim satima kada nije došao na posao – nego je pobjegao preko granice u Bosnu i Hercegovinu.

Nakon što se voditelj poslovnice S.D. (59) nije pojavio na radnom mjestu u 8 sati, a nisu ga uspjeli naći ni stupiti u kontakt s njim. Njegove kolege su se zabrinule i nastala je uzbuna jer je voditelj imao ključ od sefa i nisu znali što se moglo dogoditi s njim, je li napadnut ili otet. Radi se o banci koja ima podružnicu u Sinju pod koju spada i poslovnica u Vrlici, piše Slobodna Dalmacija.

Kada su konačno otvorili sef utvrdilo se da je prazan. U njemu je nedostajao pozamašan iznos, oko 11 milijuna kuna u raznim apoenima. U akciju su odmah krenuli inspektori PU splitsko-dalmatinske.

“Zaprimljena je prijava da iz poslovnice banke nedostaje novac. Na mjestu događaja je obavljen očevid i prema za sada prikupljenim saznanjima radi se o kaznenom djelu pronevjere. Za počiniteljem se traga, kriminalističko istraživanje je u tijeku, a radi se o većoj količini novca”, saznaje se od Sanje Nazlić iz PU splitsko-dalmatinske.

Radi se o kaznenom djelu pronevjere, a ne krađi ili utaji jer se radi o odgovornoj osobi. Naime, navedeno kazeno djelo počini onaj tko protupravno prisvoji novac, vrijednosne papire ili druge pokretne stvari koje su mu povjerene u službi ili uopće na radu.

Prema prvim informacijama, S.D. je ispraznio sef najvjerovatnije u petak, a kako banka ne radi subotom i nedjeljom, sebi je dao dovoljno vremena za bijeg prije otkrivanja krađe. Vjerojatno je pobjegao u susjednu državu, a je li odatle produžio dalje utvrdit će policija.

Neslužbeno se saznaje kako je dio novca ostavio jednom članu obitelji koji ga je predao policiji. Radi se inače o uglednom članu zajednice koji je bio na nekoliko funkcija u gradskim zajednicama i društvima.

error: Content is protected !!