MJESECIMA IH PRATILI: Sedmero uhićenih zbog dilanja, u pretresima pronađena droga

U policijskoj akciji na području Banja Luke i Doboja uhićeno je ukupno sedam osoba zbog sumnje da su se bavili neovlaštenom proizvodnjom i prodajom marihuane i ekstazija.

U akciji su uhićeni Vladimir Žigić (24) i Aleksandar Nešić (25) iz Banja Luke, Dobojlije Mihajlo i Nikola Vuković, Stefan Mićić, te  M. S. i N. L.

U ovoj akciji policija je pronašla i zaplijenila oko 600 grama marihuane, ekstazi i veću količinu novca.

Izvor Srpskainfo iz istrage objasnio je da su inspektori došli do saznanja da se spomenute osobe mogu dovesti u vezu sa trgovinom droge, nakon čega su posljednjih mjeseci te osobe praćene.

– Utvrđeno je da su drogu nabavljali u Doboju i zatim je donosili u Banja Luku gdje su je prodavali. Tijekom istrage prikupljeno je dovoljno dokaza, jer su osumnjičeni praćeni. Kada je prikupljeno dovoljno informacija, krenulo se u uhićenja i kod osumnjičenih je pronađena spomenuta količina droge, naveo je izvor iz istrage.

Izvor Srpskainfo otkrio je i da je policija u Banja Luci od Žigića oduzela 582 grama marihuane, a zajedno sa njim uhićen je i Nešić.

– Nakon uhićenja osumnjičenih pretresene su lokacije na području Banja Luke koje su koristili osumnjičeni, te je pronađeno još marihuane i 25 komada ekstazija, naveli su iz banjolučke policije.

Osim u Banja Luci gdje su uhićeni Vladimir i Aleksandar, akcija je provedena i u Doboju. Akcija je izvedena u suradnji sa Upravom za organizirani i teški kriminalitet Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske i Policijskom upravom Doboj.

Tijekom akcije pretresene su i tri lokacije na području Doboja, koje koriste osumnjičeni.

Tijekom tih pretresa pronađena je također određena količina droge, digitalna vaga, određena količina novca, te drugi predmeti koji potječu iz kaznenog djela.

Zaplijenjena droga i predmeti bit će dio materijalnih dokaza u kaznenom postupku.

U tijeku iste akcije i u suradnji sa u Upravom za organizirani i teški kriminalitet MUP RS i Policijskom upravom Doboj na području Doboja, uhićene su tri osobe N. V, M. V. i S. M. zbog sumnje da su počinili kazneno djelo “nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga”.

– Nakon uhićenja osumnjičeni su prebačeni u Banja Luku na kriminalističku obradu, nakon koje će biti odlučeno koji od osumnjičenih će imati status svjedoka, a protiv koga će biti nastavljena istraga u pravcu podizanja optužnice za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga, objasnio je izvor Srpskainfo iz istrage.

Kompletnom istragom u ovom predmetu rukovodi Okružno javno tužiteljstvo Banja Luka.

– Zaplijenjena droga bit će upućena na vještačenje, kao i drugi dokazi koji su zaplijenjeni tijekom uhićenja, objasnio je izvor iz tužiteljstva.

Konačnu odluku o pritvoru osumnjičenima donijet će nadležni tužitelj i to nakon što sasluša osumnjičene.

One thought on “MJESECIMA IH PRATILI: Sedmero uhićenih zbog dilanja, u pretresima pronađena droga

  • siječanj 19, 2020 at 8:09 pm
    Permalink

    Kada ce te procesljati Mostar nor na Luckom mostu policija pije sa dilerima

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!