MOSTAR: Predstavljeno drugo izdanje knjige ‘Tito i mi – jučer, danas, sutra’ (FOTO)

U sklopu Manifestacije “Dani antifašizma u Mostaru”, koja se održava u povodu obilježavanja 73. godišnjice oslobođenja Mostara od fašizma u Drugom svjetskom ratu, u srijedu večer u Centru za kulturu Mostar predstavljeno je drugo izdanje knjige “Tito i mi- jučer, danas, sutra”.

Knjiga “Tito i mi – jučer, danas, sutra” donosi historijske relevantna činjenice o doprinosu Josipa Broza Tita na polju razvoja bivše Jugoslavije u 20. stoljeću, a o knjizi su govorili Besima Borić, Slavo Kukić i Esad Bajtal.

“Na koricama ove knjige su se potpisala osmorica autora, ruku na srce u današnje vrijeme, to znači neku vrstu neku vrstu ljudske, intelektualne hrabrosti, s toga, svugdje gdje o ovoj knjizi govorimo ja ponovim istu misao, da svaki od tih ljudi ponaosob zaslužuje da mu se oda svako priznanje i da mu se zahvali. Zašto? Zato što mi zapravo danas i zadnjih 30 godina živimo u vremenu proboja fašisoidnih filozofija, onih iz prve polovice XX stoljeća, filozofija koje su već ispostavile, da tako kažem, krvavi račun i u prvoj polovici 90-tih. Filozofija čije se posljedice osjećaju i danas i to u svakodnevnom životu i svaki tjedan možemo pratiti kolone autobusa kojima naši mladi ljudi, sami ili obiteljski, odlaze zbog nemogućnosti da temeljem vlastitog rada osiguraju život u svojoj vlastitoj domovini. Svaki dan smo u prilici pratiti podatke koji govore o gospodarskoj aktivnosti koja nije dostigla razinu niti 70-ih godina XX stoljeća. Dakle vratili smo se 50-ak godina unazad umjesto unaprijed, naravno osim ako slušate javna obraćanja onih koji su za sve ovo, pod navodnicima, odgovorni.”, rekao je profesor Slavo Kukić.

Autori knjige su Esad Bajtal, Zlatko Dukić, Slavo Kukić, Salmedin Mesihović, Edhem Muftić, Mirko Pejanović, Esad Zgodić, Miodrag Živanović.

 

error: Content is protected !!