Mostar SG ostaje na vrhu, ali Centar i Salines opasno prijete

U Premijer futsal ligi BiH spuštena je zavjesa na jesenski dio sezone. Ono što je posebno zanimljivo, nema neporaženih momčadi, a situacija je izuzetno zanimljiva kako na vrhu tako i na dnu tabele.
Propušteno u susretima protiv Belih Anđela, Kaskade i Sloge, ambiciozna ekipa Salinesa je donekle uspjela kompenzirati pobjedom protiv Mostar SG 5:2. Junak utakmice bio je dvostruki strijelac, iskusni Nermin Kahvedžić, nekoć član Mostaraca, koji su ipak, bez obzira na poraz, kolo ranije osigurali naslov jesenskog prvaka – po peti put. Problemi, prije svega s ozljedama, ostavili su traga pa bodovna prednost u odnosu na konkurente nije veća na kraju. Salines zaostaje dva boda, Centar jedan pa je za očekivati da će se u taboru Mostar SG povlačiti određeni potezi. Nova imena u ekipi, možda čak i na klupi, nisu isključena.

Centar je sa novom ekipom napravio puno i sigurno u drugom dijelu može tražiti svoju šansu – u prvom dijelu sezone sarajevska ekipa poražena je dva puta (Salinesa i Mostar SG).  Najefikasnija ekipa prvog dijela prvenstva je Brotnjo s 53 postignuta gola. Prošlosezonski finalist je i pored promjena u igračkom kadru potvrdio kvalitetu, ali uz određene oscilacije. Brotnjo trenutačno ima i prvog strijelca lige, Marina Sutona sa 16 golova.
Novak u ovom društvu, Sloga (Gornji Vakuf/Uskoplje) ostavila je solidan dojam. Sa tri pobjede, tri remija i tri poraza, našla se na petom mjestu. Kaskada iz Gračanice je uspjela povezati dva trijumfa u posljednja dva kola i sada je na šestom mjestu sa jedanaest bodova. Međutim, u redovima prošlosezonskog finaliste Kupa sigurno ne mogu biti mirni, jer nisu daleko od opasne zone, naprotiv. U drugom dijelu tabele je velika gužva i mala bodovna razlika. Seljak i Zrinjski imaju osam odnosno sedam bodova, dok je sastav iz Brčkog, Beli Anđeo sakupio šest.
Gledajući rezultate ovih ekipa, mogli bismo reći da su kvalitetom poprilično izjednačeni. Tango je na posljednjem mjestu, ali ovaj sastav može sa jednom ili dvije pobjede uhvatiti priključak. Pauza u domaćem prvenstvu će potrajati do polovine idućeg mjeseca, utakmice desetog kola bi se trebale igrati 18. siječnja. F. I.

error: Content is protected !!