MOSTAR U tijeku sanacija plavljenog prostora u Centru II (FOTO)

Stanarima koji žive u mostarskom naselju Centar 2, prostor iza Osnovne škole Ilije Jakovljevića godinama stvara probleme, posebice u vrijeme kiše, kada to područje popliva, tako da je ovaj dio među građanima poznat i kao ‘bazen’ u Centru 2.

Sada je tim mukama, čini se došao kraj, jer je u tijeku sanacija navedenog lokaliteta.

Loše stanje

Naime, površina iza OŠ Ilije Jakovljevića u Mostaru sanira se u sklopu redovitih sanacijskih radova, a u proračunu Grada Mostara, za njegovo uređenje, izdvojeno je 250 tisuća maraka.

Napomenimo, u zimskom periodu, ovaj lokalitet popliva do te mjere da je nemoguće tuda prolaziti. Prve kiše stvore i blato koje se dalje unosi u haustore stambenih jedinica, a prometnica koja stanarima služi kao pristupni put do zgrada, u lošem je stanju i puna rupa, tako da je sanacija toga dijela nužna.

Svjedoci smo da Mostar tijekom kiša, pa čak i onih kraćih obilnijih padalina, nalikuje na Veneciju, a Centar 2 se ponajbliže može usporediti s tim talijanskim gradom.

Kako smo i ranije pisali, OŠ Ilije Jakovljevića, svake zime, već godinama, muku muči s plavljenim prostorom na bočnoj strani škole, koji je neprimjeren i neugledan kako za stanare obližnjih zgrada, tako i za školu, njezine učenike i zaposlenike. S tim u vezi, djeca, roditelji i nastavno osoblje, u vrijeme kiša, u školu ulaze preko dasaka, koje im služe kao most tijekom prelaska od ulice do škole.

Veliki problemi

Obilne padaline, koje su česte za Mostar, uvijek iznova stvore ogromne probleme ovome kvartu. Tako pojedinim vozilima bude nemoguće pristupiti, a otežan bude i izlazak i ulazak u pojedine ulaze zgrada, zbog ogromne količine vode koja se, u vrijeme kiša, skuplja ispred ulaza.

Stanari mostarskog naselja Centar 2, kao i osoblje škole te roditelji djece koja pohađaju tu školu, godinama su se obraćali Gradu Mostaru, kao osnivaču škole, sa zamolbom da se riješi problem prilaza školi, a sada su njihove molbe i uslišane.

 

 

 

error: Content is protected !!