MOSTAR: Ugostitelj zatečen u pripremi skanka za daljnu prodaju (FOTO)

Zoran Raspudić zatečen ispred kuće kako bere vrhove marihuane i priprema za daljnju distribuciju

Zoran Raspudić 1962. iz Mostara uhićen je zbog sumnje da je počinio kazneno djelo ‘Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga’.

Uhićenje je izvršeno 17. kolovoza, subota u večernjim satima, a od osumnjičenog je oduzeta veća količina marihuane skank i jedna puška. Tim povodom, u ponedjeljak je u zgradi Županijskog MUP-a u Mostaru održana i konferencija za novinare na kojoj je bila izložena i zaplijenjena droga. Ljudevit Marić, glasnogovornik Uprave policije MUP-a HNŽ-a rekao je da je akcija izvršena u subotu oko 17 sati, a istu su pod nadzorom Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije proveli pripadnici PU Mostar, Sektor krim policije MUP-a HNŽ-a i pripadnici SIPA-e, terenskog ureda u Mostaru.

– Na osnovu prikupljenih operativnih podataka i opservacijom terena, pristupilo se izvršenju pretresa kuće i pratećih objekata u vlasništvu osobe Z. R. (1962) iz Mostara na adresi Tepčići bb u općini Čitluk. Osumnjičena je osoba zatečena ispred kuće kako bere vrhove marihuane namijenjene za daljnju prodaju te je isti uhićen, nakon čega se pristupilo pretresu, rekao je Marić. Oduzeto je dvadesetak vreća u kojima se nalazio skank obran s parcele u neposrednoj blizini kuće. Prema ocjenama istražitelja, na toj se parceli moglo zasaditi oko tisuću stabljika marihuane.

– Na parceli se nalazio i sustav za navodnjavanje, kap po kap. I nakon branja pupoljaka, biljke su nastavljene uzgajati do nove berbe, potvrdio je Marić. Dodao je kako za sada nije poznato kolika bi iznosila vrijednost zaplijenjene droge. Ono što je poznato, jeste činjenica da se radi o visoko kvalitetnoj drogi skank s koncentracijom THC-a od oko 16 posto i isti se koristi za proizvodnju ulja kanabisa.

– Riječ o kvalitetnom proizvodu skanka. Istraga se nastavlja dalje i istu vodi nadležno Županijsko tužiteljstvo. U nastavku iste pokušat će se utvrditi za koga je droga pripremana i gdje se ista distribuirala, rekao je Marić.

Osumnjičeni se kako smo doznali od izvora bliskog istrazi, bavi ugostiteljstvom i do sada nije evidentiran kao počinitelj kaznenih djela.

error: Content is protected !!