KARNEVAL U NICI: Mostarske mažoretkinje nastupile pred 100 tisuća posjetitelja (FOTO)

Osim u predivnim nastupima uživale smo i u  slobodnom vremenu pa smo stigle obilaziti i sve znamenitosti grada Nice te posjetiti i Monte  Carlo – napominju Mostarske mažoretkinje

Mostarske mažoretkinje su u ovogodišnjem zadnjem tjednu mjeseca veljače sudjelovale na jednom  od najvećih karnevala na svijetu – Carnaval de Nice na francuskoj Azurnoj obali.

 – Na ovaj karneval putovale smo zajedno sa  Duvačkim orkestarom – KUD Željezara Zenica  sa kojima imamo izvrsnu suradnju koja je otpočela 2015.  godine kada smo po prvi puta nastupili upravo na karnevalu u Nici gdje smo kao i ovoga puta bile jedine predstavnice BIH na ovom prestižnom karnevalu – kažu mostarske mažoretkinje.
Flover parade

Karneval je službeno trajao od 16. veljače do 2. ožujka, a u tom periodu su se izmjenjivali programi preko dana i noći. Na svakom spektaklu bilo je oko 100 tisuća posjetitelja.

U tim trenucima ulicama grada, posebno centralnom  ulicom Promenade des Anglais i prema glavnom trgu Masena su se slijevale rijeke sudionika, publike i ogromnih skulptura koje se za svaku godinu iznova izrađuju samo za ovaj karneval. Ovogodišnja tema karnevala je bila „King of Cinema .

Preko dana se održavaju dnevni show  programi pod nazivom „Flower parade“. Na  skulpturama koje se posebno izrađuju za svaku paradu, od kojih su neke visoke  i preko 10 metara, nalazi se uistinu veliki broj raznovrsnog cvijeća a podatak koji stoji na službenim stranicama ovog festivala je da na njima bude  oko 100 000 cvijetova koje kostimirani umjetnici sa skulptura  bacaju u publiku kroz cijelo vrijeme trajanja showa.

Defile svjetla

Noćni show  pod nazivom “Defile svjetla“ je spektakl za sebe.

Trg Massena bude u potpunosti  ispunjen rijekom izvođača, skulptura koje su posebno osvjetljene za tu prigodu. Na samom trgu na velikim ekranima se direktno na nacionalnoj tv postaji prikazuje cijeli spektakl.

– Osim u predivnim nastupima uživale smo i u  slobodnom vremenu pa smo stigle obilaziti i sve znamenitosti grada Nice te posjetiti i Monte  Carlo – napominju Mostarske mažoretkinje.

Inače, ovaj  karneval  u Nici se održava od 1294. godine  te ga svake godine posjeti više od milijun ljudi iz cijelog svijeta.

error: Content is protected !!