U mostarskoj školi predstavljena oprema za e-učionicu

Nova računarska oprema za elektronsku učionicu (e-učionica) u petak je predstavljena u Osnovnoj školi Antuna Branka Šimića u Mostaru.

Riječ je o jednoj od devet škola u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ) kojoj je donirana nova oprema za elektronsku učionicu, a koju je osigurala Vlada HNŽ-a.

Uime resornog Ministarstva kao donatora obratio se ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta u HNŽ- u Rašid Hadžović istaknuvši kako je želja tog ministarstva, odnosno Vlade HNŽ-a, bila osuvremeniti rad škola, te da znanje koje nastavnici prenose na učenike bude na zavidnoj razini.

– Jedan od projekata, modernizacija sustava obrazovanja, su i ove elektroničke učionice koje će djeca imati priliku koristiti, a naša zadaća je da ovakav način sustava obrazovanja primjenjujemo i u ostalim školama – poručio je ministar Hadžović.

Ravnateljica OŠ Antuna Branka Šimić Snježana Brkić izrazila je zadovoljstvo što se ta škola digitalno osnažuje i što sudjeluje u kreiranju obrazovanja 21. stoljeća kroz, kako je rekla, učionice budućnosti.

 -Zahvaljujem Vladi i resornom ministarstvu što su prepoznali naš potencijal i rade na tome da se učiteljima i profesorima, spremnim za inovacije koje nam donosi moderna tehnologija, ponude novi alati kojima će obrazovanje naše djece u budućnosti podignuti na jednu novu razinu – istaknula je ravnateljica škole.

U isto vrijeme kroz projekt energetske učinkovitosti, u OŠ Antuna Branka Šimića radi se na rekonstrukciji škole, njezine športske dvorane i okoliša.

Predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg, koji je s ministrom Hadžovićem i ravnateljicom škole u petak obišao radove na spomenutoj školi, ocijenio je kako će značajna investicija u tu školu učinkovito unaprijediti kvalitetu života učenika i šire zajednice.

– Iz Proračuna se samo za osnovno obrazovanje – osnovne škole izdvaja oko 41 milijun maraka, a u obnovu i izgradnju školskih objekata i školskih sportskih dvorana uložili smo dodatnih 10 milijuna maraka, unatoč tome što su općine vlasnici školskih objekata. Ovim projektom nastavljamo obnovu svih škola u našoj županiji – napomenuo je Herceg.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!