Mostarac Marino Pušić pomoćnik u AZ Alkmaaru

Mostarski stručnjak Marino Pušić (47), koji je četverogodišnji period u Twenteu okrunio uvođenjem tog kluba u elitno društvo nizozemskog nogometa, novi je trener u stručnom stožeru AZ Almkaara. Nakon što se razišao sa Twenteom, jer je, kako je govorio, ‘nakon četiri godine bilo vrijeme za to’, vrlo je kratko čekao na novi posao, a u opisu nove pozicije u taboru dvostrukog prvaka Nizozemske stoji da će asistirati šefu struke Arneu Slotu.
– AZ Alkmaar je veliki klub koji je godinama u vrhu Eredivisije. Čast mi je što ću u budućnosti tu raditi. Klub kao klub ima jasnu viziju, ambiciozan je i inovativan, što mi se jako sviđa, izjavio je Mostarac.
Prethodno trenerskoj karijeri, Pušić je igrao za juniore Veleža i Crvene zvezde, kraj osamdesetih dočekao je u De Graafschapu iz kojeg je prešao u Rheden, Koeln II bio mu je slijedeća postaja, prije belgijskog Eupena i nizozemskog Babbericha, u kojem je 2000. godine završio seniorsku nogometnu karijeru. Nakon toga bio je aktivni futsaler u Doc Shopu i LZV-u s kojim je ušao u trenerske futsal vode, a prethodno angažmanu s Twenteom, vodio je mlade u Vitesseu i asistirao u NAC-u, Interu iz Bakua te samom Twenteu. S. N.

error: Content is protected !!