MOSTARCI PONOVO PROSVJEDUJU Nijaz Hodžić: Vlada FBiH je nadležna za Uborak, a tvrde da je Grad Mostar

“FBiH koja je jedina nadležna za ovu deponiju jednostavno neće da se uključi u rješavanje ovog problema i to su nam sami rekli na sastanku prije desetak dana”, kazao je za N1 Nijaz Hodžić ispred inicijative “Jer nas se tiče” iz Mostara povodom novih prosvjeda ispred deponije Uborak.

“Ovdje smo jer su kamioni prolazili u ponedjeljak i utorak mimo ove hale za razdvajanje i reciklažu. Došli smo da ukažemo na taj problem blastima u gradu, a puno veći je razlog neusvajanja tematske sjednice o deponiji Uborak”, kazao je Hodžić za N1.

Istakao je da su predstavnici delegacije Vlade FBiH rekli da ova deponija nije njihova nadležnost.

Nijaz Hodžić

“SDA i HDZ su odbili taj prijedlog i nije prošlo na Parlamentu pa ne znamo šta će se dalje dešavati. FBiH koja je jedina nadležna za ovu deponiju jednostavno neće da se uključi u rješavanje ovog problema i to su nam sami rekli na sastanku prije desetak dana. Tvrde da je za ovo nadležan Grad Mostar, a grad Mostar ne može sam to riješiti”.

Hodžić je poručio da postoji rješenje, te da je ministrica Đapo kazala da ona i njezino ministarstvo nisu nadležni za ovaj problem.

“Ona je poručila da nije nadležna za ovo. Mi tvrdimo da jeste, ona je jedina nadležna. Mi od nje tražimo da ne produži okolišnu dozvolu ovoj deponiji, ilegalno je izgrađena i nema nikakve papire da bi se dobila dozvola. Ima rješenja, ima alternative. Ne bih spominjao imena, ali znamo da su uputili apel da preuzmu brigu o smeću”.

One thought on “MOSTARCI PONOVO PROSVJEDUJU Nijaz Hodžić: Vlada FBiH je nadležna za Uborak, a tvrde da je Grad Mostar

  • kolovoz 12, 2019 at 7:41 pm
    Permalink

    aaaa內容AAAAAA

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!