Mostarka Aida Ovčina u TOP 10 show emisije ‘Ja blogerica’ (FOTO)

Na Federalnoj televiziji uskoro kreće novi show pod nazivom ”Ja blogerica” kojeg će voditi poznata bh. influencerica i TV voditeljica Hana Hadžiavdagić Tabaković.

Prilikom prijave za ovaj show, mlade dame morale su imati 18 godina i preko 1.000 pratitelja na svom instagram profilu. Za ovaj novi show prijavilo se nekoliko stotina djevojaka, a u show je na kraju ušlo njih 10.

Mostarka među ‘odabranima’

Među sudionicima Top 10 ovog show programa koji je natjecateljskog karaktera, nalazi se i 29-godišnja Mostarka Aida Ovčina.

Aida ima 29 godina , apsolventica je  na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu – odsjek za Socijalni rad , a uporedo radi kao ugostiteljski radnik. Aida će zajedno za drugim djevojkama kroz ovaj show proći mnogo izazova i zadataka.


Govoreći o motivima koji su je nagnali za sudjelovanje u ovakvom projektu Aida nam kaže da se prijavila radi novih iskustava i novih šansi.


–  Prijavila sam se kako bih promjenila svoj život , da doživim drugu stranu “influencerskog života” i kako bih ljudima pokazala sve svoje vrline koje će imati priliku gledati u emisiji – kaže Aida za Dnevni list.
– Poručila bih djevojkama da se svakako prijave za narednu sezonu jer je ovo jedno prekrasno iskustvo i sigurno će upoznati mnogo divnih ljudi – ističe Aida Ovčina.Što donosi projekt ‘Ja blogerica’?


Kroz show  ‘Ja blogerica’ koji se radi u produkciji agencije Lynks Sarajevo će se povezati tradicionalne i nove medije, te na zanimljiv i originaln način ponuditi atraktivan program koji je u skladu sa suvremenim načinom života i istaći važnost komunikacije kao najvećeg dostignuća suvremenog čovjeka.

Ujedno, bavit će se fenomenom društvenih mreža kroz društveno-sociološki pristup te u potpunosti objasniti poslovnu stranu, kroz proces rada na društvenim mrežama.  Poveznicu sa gledateljima će graditi kroz osnaživanje emocionalne veze  sa fokusom na raznovrsnost i aktualnost programa koji u potpunosti odgovara zahtjevima suvremenog načina života.
Gledateljima će se ponuditi da sami procijene u kojoj mjeri društvene mreže zaista jesu fenomen današnjeg vremena i na koji način one utiču na život pojedinca. U ovom dijelu će pomoći specijalni gosti koji kroz svoju ekspertizu približiti gledateljima spomenutu tematiku.


– U potpunosti ćemo “razotkriti” poslovnu stranu koja se krije iza uspješnih blogera/instagramera/youtubera, te kroz primjere i rad sa učesnicama serijala dati jasne smjernice kako postati uspješan na društvenim mrežama.

Kroz cijeli serijal 10 natjecateljica će biti podijeljene u dva tima / po 5 u svakom timu /. Uzbuđenje nas očekuje kroz faze eliminacije koje nas očekuju tokom serijala. Program ćemo promovirati putem društvenih mreža  serijala i ujedno aktivno uključiti publiku u sve dijelove pomenutog Showa – najavljeno je u opisu ovog novog show programa.
Sve  detalje i novosti  o ovom projektu možete  pratiti na profilima ‘ja_blogerica’ i Federalna televizija.

error: Content is protected !!