Mostarska škola se oprostila od ubijene Lane Bijedić

Lana Bijedić iz Mostara sinoć je pronađena mrtva u rijeci kod Ljubuškog. Posljednje informacije kažu kako je djevojka mučki ubijena, a policija još uvijek traga za materijalnim dokazima i ubicom.

Kako bi se prikrili tragovi mučkog ubojstva, tijelo djevojke je u nedjelju bačeno u rijeku Studenčicu, a oko 20 sati ga je pronašao ribar u mjestu Studenci kod Ljubuškog.

Danas se na Facebook stranici Srednje građevinske škole Mostar kolektiv ove institucije oprostio od bivše učenice.

“Jučer nas je tragičnom smrću napustila naša donedavna učenica Lana Bijedić. Zapamtili smo je kao posebnu, inteligentnu, kreativnu i iskrenu djevojku, zainteresiranu za mnoge teme o kojima njeni vršnjaci često i ne razmišljaju. U našoj školi i u našim srcima ostavila je traga svojom osobnošću. Osvajala je nagrade na takmičenjima iz engleskog jezika i kulturnog naslijeđa.

U ime sjećanja na Lanu, u našoj školi danas su bili skraćeni časovi. Učenici su u tišini, svojim uzornim ponašanjem i razgovorom sa profesorima i direktoricom odali počast našoj Lani.

Iskrena sućut porodici preminule u ime svih učenika i zaposlenika”, kazali su iz škole.

Jučer nas je tragičnom smrću napustila naša donedavna učenica Lana Bijedić. Zapamtili smo je kao posebnu, inteligentnu,…

Gepostet von Srednja građevinska škola Mostar am Montag, 7. Oktober 2019

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!