Mostarski Aluminij može izdržati još svega mjesec dana

Mostarski Aluminij i dalje se nalazi u vrlo teškoj situaciji s minimalnim izgledima za preživljavanje u bilo kakvom ‘prepakiranom’ obliku. Osim kurtoaznih najava i izjava političkih lidera i ministara u Vladi FBiH, ništa konkretno se ne događa na spašavanju posrnule kompanije koja je svakim danom sve bliže stečaju.

Insajderske informacije govore da Aluminij može izdržati još mjesec dana ovakve konfuzne situacije, a poslije toga slijedi konačni krah.

Nema druge ponude

Iako su se spominjala ‘arapska’ i ‘njemačka’ ponuda, trenutačno, osim ponude izraelske Abraham Grupe i njihovih kineskih partnera, nema ni nijedne druge u ‘ladicama’ Vlade Federacije. Vlada je nedavno uputila odgovor na ponudu Abraham grupe s velikim brojem zamjerki na ponuđeni plan, a navodno je nedavno održan još jedan sastanak s predstavnicima te korporacije.

Javnost nije upoznatima s detaljima tog sastanka, a jedino što se zasada uspjelo saznati jeste da Abraham grupa nije odustala od pregovora s vlasnicima Aluminija i da i dalje imaju čvrstu volju da pokrenu kompaniju s mrtve točke. Pojavila se informacija da se pokušava pokrenuti Ljevaonica, ali zasada to nije potvrđeno i pod velikim je znakom pitanja.

Brojni problemi

Međutim, ono što se može čuti u kuloarima jeste da Izraelci, uz brojne tehničke probleme unutar tvornice, nailaze i na dosta podmetanja u političkoj igri oko Aluminija. Kako će se situacija dalje odvijati trebalo bi biti jasnije u vrlo kratkom razdoblju jer Aluminij neće moći izdržati još dugo.

500 radnika je izgubljeno u nepovrat, još njih oko 400 čekaju što će se dogoditi. Mnogi od njih odavno traže druge poslove jer ne vjeruju da će se Aluminij uspjeti pokrenuti. Sindikati također apeliraju na vlasnike da pronađu rješenje, ali sveukupni dojam je da se kompanija ‘lagano’ usmjerava prema stečaju.

Da. L.

6 thoughts on “Mostarski Aluminij može izdržati još svega mjesec dana

 • prosinac 3, 2019 at 2:52 pm
  Permalink

  Obecanje ludom radovanje.

  Reply
  • prosinac 4, 2019 at 3:26 pm
   Permalink

   Jugoslovenski Gigant Mostarski Aluminijski Kombinat propao u novom svjetskom poretku i Zapadnoj-NATO koloniji Bih.
   Smrt Fasizmu.

   Reply
 • prosinac 3, 2019 at 5:41 pm
  Permalink

  Trebali vam i za ovaj mjesec mozda platiti za prekovremeni rad pa bila vam je presednica ona ce vas progurati ali niz Neretvu sam da dobije vas glas a placu trazite iz Sarajeva pogresna adresa Matane.

  Reply
  • prosinac 3, 2019 at 10:09 pm
   Permalink

   Ionako je sve u Sarajevu,jebo plaću,treba pomoć ljude tamo..

   Reply
 • prosinac 4, 2019 at 8:44 am
  Permalink

  Ha ha znase da mora ustecaj toje davno sredeno za privatne biznise zatoje sve odradio hdz a znase komece i dati svome zeji

  Reply
 • prosinac 4, 2019 at 12:35 pm
  Permalink

  Jebo vas i vase sarajevo etovanga naselite jos isilovaca pa onda svi u meku ha ha

  Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!