Mostarski paroh Krulj: Da svjedočimo ljubav…

Mostarski paroh Radivoj Krulj kazao je za N1 da je Božić radostan praznik uputivši poziv ljudima u Bosni i Hercegovini da poklanjaju pažnju jedni drugima.

On je dodao da je ovo praznik kada se ”Bog tako veličanstveno javlja i postaje jedan od nas”.

”Božić sam po sebi jeste radostan praznik zato što nam Bog se tako veličanstveno javlja, postaje jedan od nas. Smisao i suština Božića je da se kuća i crkva, ali i mi kao biće, da se pripremimo za gosta, a to je sam Hristos”, ispričao je Krulj za N1.

O običajima u BiH u pripremi proslave ovog velikog praznika, gost N1 televizije kazao je da se posebna pažnja posvećuje trpezi.

”Ljudi se posebno potrude oko trpeze, svi zajedno učestvuju u pripremi. Unosi se slama. I razni drugi običaji, prvi čovjek koji dođe u dom, kao da je sam Hristos došao. Biva najvažniji gost. Najvažnije je da poklanjamo pažnju jedni drugima”, dodao je on.

Kako mostarski Srbi dočekuju Božić?

”To je malo teško i tužno. Imali smo jednu akciju da one najpotrebitije obiđemo, da im donesemo neku namirnicu, ali i pažnju i ljubav. Takvih ima dosta. Najbitnije je da svi zajedno osjetimo radost Božića makar jedan dan u godini. Da nije takvih događaja, ne znam kud bi ovaj svijet. Zato su lijepi naši praznici. Zabrinjava nas odlazak mladih, ali raduje nas što ima djece u školama. Ima radosti, ima mladosti, ima rađanja”,dodao je gost Novog dana.

Božićna poruka…

”Prije svega, da smo spremni da zatražimo oproštaj, da damo oproštaj, da svjedočimo ljubav, da imamo dobru volju”, zaključio je paroh Radivoj Krulj.

error: Content is protected !!